Sjajni Kramarić u debitantskoj sezoni dostigao Mandžukića i Pršu

Foto: EPA-EFE, Getty Images/Guliver Image

IAKO MU je ovo bila tek prva sezona u Ligi prvaka u karijeri, Andrej Kramarić je u dresu Hoffenheima ove jeseni briljirao.

Hrvatski napadač ove je sezone zabio ukupno 11 golova za Hoffenheim, od čega pet u Ligi prvaka. Samo su Lionel Messi (6) i Robert Lewandowski (8) zabili više golova od Kramarića i još petorice igrača s pet golova. Tako je Kramarić u debitantskom nastupu u LP-u dostigao Marija Mandžukića i Ivana Klasnića. Njih dvojica su također u utakmicama u skupini zabili po pet golova, a iza njih su Davor Šuker i Alen Bokšić koji su zabili po četiri.

Kramarić je u prve dvije utakmice u skupini upisao tek jednu asistenciju, ali je u posljednje četiri eksplodirao. Zabio je dva gola u ludom remiju 3:3 protiv Lyona kod kuće, a dva tjedna kasnije u Lyonu također je zabio u remiju 2:2. U porazu od Šahtara u 5. kolu zabio je još jedan gol, a u utorak protiv Cityja doveo Hoffenheim u vodstvo iz penala, ali je njegova momčad na kraju izgubila 2:1.

Rezultati by SofaScore

Nažalost, sjajna napadačka igra njemačke momčadi nije joj bila dovoljna ni za treće mjesto. Sa čak 11 zabijenih golova Hoffenheim je bio zadnji na tablici, bez ijedne pobjede i sa samo tri osvojena boda, što je pravi raritet. Boljeg plasmana stajala ih je očajna obrana koja je primila 14 golova. Usporedbe radi, Lyon je u istoj skupini dao samo gol više i primio tri manje, a osvojio je čak osam bodova i prošao u osminu finala.

Manchester United je osvojio 10 bodova s gol-razlikom 7:4, a Schalke čak 11 bodova s gol-razlikom 6:4.

Pročitajte više