SJEĆANJE NA LEGENDU Brooklyn će noćas odati počast Draženu Petroviću

Foto:

DRAŽEN PETROVIĆ i dalje živi. Kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu koji ga nikada nije i neće zaboraviti. Iako je u dresu New Jersey Netsa, današnjem Brooklynu, proveo tri sezone, Petrović je ostavio neizbrisiv trag, pa je tako njegov dres s brojem tri odavno umirovljen u njegovu čast. 
Sedmog lipnja bit će 25 godina od prometne nesreće u Njemačkoj, u kojoj je jedan od najvećih izgubio život, a košarka ostala bez jednog od jedinstvenih protagonista.
 
Međutim, da je Dražen i dalje tu svjedoči potez Brooklyna koji će večeras protiv Chicago Bullsa (od 01:30 sati) prvih 10 tisuća gledatelja nagraditi figuricom Petrovića iz devedesetih godina. No ni to nije sve. 
Njegova majka Biserka bit će prisutna na tribinama Barclays Centra, a klub je spremio i video prilog o legendarnom Hrvatu. 
Dražen je karijeru u NBA-u započeo 1989. godine u Portlandu, a dvije godine kasnije tradeom je završio u New Jerseyju, gdje je potpuno eksplodirao. U drugoj i trećoj sezoni šutirao je tricu nevjerojatnih 45 posto, a u svojoj zadnjoj sezoni igrao je 38 minuta po utakmici i zabijao u prosjeku 22,3 poena.
 

Pročitajte više