Skandal u Širokom Brijegu: Dinamo napustio prijateljsku utakmicu protiv Hajduka

U FINALU turnira "Gojko Šušak" momčad Dinama, predvođena Zdravkom Mamićem, napustila je utakmicu u 35. minuti susreta, pri vodstvu Dinama od 1:0.

Gol za 1:0 dao je Ivan Bošnjak u 19. minuti, novo napadačko pojačanje kluba iz Maksimira.

Nakon prekršaja u 27. minuti na Blatnjaku, Hajduku je dosuđen kazneni udarac, ali Krpan pogađa gredu. Krpan je smatrao kako je nakon odbijanja od grede lopta prešla crtu, ali sudac nije priznao pogodak.

Nakon što je u 35. minuti zbog psovke upućene sucu isključen Edin Mujčin, na teren je ušao Zdravko Mamić i naredio svojim igračima da se povuku u svlačionicu.

Deset minuta nakon prekida utakmice Zdravko Mamić je za Hrvatski radio izjavio kako je Dinamo napustio utakmicu jer "više nije bilo uvjeta za nogomet."

Naime, tokom cijele utakmice na teren su ubacivani raznorazni opasni predmeti poput noževe, čahura, boca pa čak i cigli.

Kako piše Jutarnji list, BBB-ovci su sa istočne tribine raznim predmetima gađali Sunaru, a Torcida sa sjevera Čalu i pomoćnog suca.

Mamić je na konferenciji za novinare nakon prekinute utakmice svoj potez objasnio riječima: "Utakmica je počela u nemogućim uvjetima i možda je trebalo puno ranije odlučiti da se i ne igra. Zašto sam povukao svoje igrače? Zato jer je to morao učiniti sudac, stalno se prekidalo, pa kad je u teren uletio jedan veliki nož, više nije bilo smisla ni pokušavati igrati."

"Tko je krivac? Nema krivca, svi smo gubitnici" - zaključio je Mamić.

Peti memorijal Gojka Šuška tako će zbog huliganskih ispada ostati bez pobjednika.

Prije utakmice Dinamo - Hajduk odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj je Široki Brijeg pobijedio mostarski Zrinjski sa 4:1, a nakon nje izbila je velika tučnjava između navijača tih klubova ispred stadiona.

Očevici tvrde da ima ozlijeđenih, razbijeno je i nekoliko policijskih vozila. U pomoć širokobriješkoj policiji poslana je i postrojba Specijalne policije iz Mostara.

Pročitajte više