HNL

Slaven Belupo preuzeo bivši trener švicarskog prvoligaša

Foto: nkslavenbelupo.hr

TOMISLAV STIPIĆ novi je trener Slaven Belupa.

Riječ je o 40-godišnjem stručnjaku iz Tomislavgrada, rođenom 1. kolovoza 1979. godine, koji je posljednji angažman imao u švicarskom Grasshoppersu. Svoju je trenersku karijeru krenuo graditi prije dvadesetak godina u Njemačkoj, a do sada je vodio u 2. Bundesligi Erzgebirge Aue, mladu momčad Ingolstadta, Stuttgarter Kickerse, U-19 momčad Eintrachta te kineskog drugoligaša Nantonga.

Stipić je s klubom iz Koprivnice potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Stručni stožer činit će i Sandro Bloudek kao pomoćni trener. Bloudek je u svojoj igračkoj karijeri branio boje, između ostalih, i Varteksa i Šibenika, a kao jedan od najvećih slovenskih talenata iz Maribora je otišao u talijanski Milan. Kondicijski trener bit će Miro Petrić s iskustvom rada u Grasshopperu, Eintrachtu, Istri, Dinamu i još nekoliko klubova.

Sertiću sporazumni raskid, ali i ostanak u klubu

Naslijedio je Ivana Sertića s kojim je ugovor sporazumno raskinut.

Ukupno je Sertić na klupi Slaven Belupa bio 35 puta od čega 22 puta u prošloj prvenstvenoj sezoni te 11 puta u aktualnoj sezoni. Preostala dva susreta vodio je u Kupu. Debitirao je 25. studenog 2018. u remiju na Poljudu protiv Hajduka rezultatom 2:2, a u prvenstvu je ostvario osam pobjeda, deset remija i 15 poraza uz gol-razliku 37:58. U Kupu je pak ostvario po pobjedu, nedavno protiv Hrvaca, i minimalan 1:0 poraz od Dinama u Zagrebu prošle godine u 1/4 finala.

"Hvala treneru Sertiću na odgovornom, stručnom i predanom radu. U ovom trenutku smo procijenili da je ova promjena u najboljem interesu kluba te smo danas odlučili sporazumno raskinuti suradnju", kazao je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Sertić će se vratiti na funkciju koju je obnašao prije no što je postao trener prve momčadi, preuzet će upravljanje Škole nogometa našeg kluba.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više