Slaven Bilić objavio popis mladih reprezentativaca

IZBORNIK mlade reprezentacije Slaven Bilić danas je u prostorijama HNS-a priopćio imena kandidata za dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice, 3. rujna protiv Mađarske i 7. rujna protiv Švedske.

Bilić je pozvao 25 kandidata, a to je obrazložio time što se igra još jedno kolo HNL-a, a uvijek postoji mogućnost ozljede. Od prošlog okupljanja reprezentacije otpalo je 11 kandidata, dok su pozvana četvorica novih.

Kao i prošli put, dominiraju igrači iz domaće lige: Vranjić Tomislav (Cibalia), Mance Ivan (Varteks), Vidaković Igor (Marsonia), Mišić Josip (Osijek), Gal Igor (Slaven Belupo), Vučko Luka (Hajduk), Bodrušić Dario (Slaven Belupo), Vrdoljak Ivica (Zagreb), Vukman Neven (Varteks), Marić Marko (Zagreb), Pelaić Mladen (Zagreb), Mujanović Goran (Varteks), Čale Hrvoje (Inter), Benko Leon (Varteks), Tomić Ante (Dinamo), Janjetović Marko (Inter), Grgurović Mario (Hajduk), Marčić Filip (Bordeaux), Modrić Luka (Inter), Ramadani Zedi (Varteks), Ljubojević Goran (Dinamo), da Silva Eduardo (Dinamo), Ćustić Hrvoje (Zadar), Rivić Stiven (K. Saint-Truidense VV), Cesarec Danijel (FC Akratitos).

Bilić je naglasio kako se moraju promijeniti neke stvari iz domicilnog nogometa kako bi i reprezentacija mogla napredovati, jer ukoliko će on samo mijenjati formaciju igre, to reprezentaciji neće puno pomoći. Također, Bilić je pohvalio mladiće koje ima priliku trenirati, te je naglasio kako će im se neko vrijeme opraštati taktičke pogreške, ali da će se paziti na njihove trkačke sposobnosti kao i na "kućna pravila".

Bilić se osvrnuo i na njegovu debitantsku utakmicu. "Na utakmici protiv Izraela vidjeli smo da nam obrana ne igra onako kako bi mi htjeli pa smo pozvali Mišića, Vukmana, Marića i Cesarca za koje smo uvjereni da će se dobro uklopiti u koncepciju naše igre, a ta je da igramo sistem s plitkom formacijom kakvog igra A reprezentacija", rekao je Bilić, ističući da će ova reprezentacija, ne samo izboriti plasman u završnicu prvenstva Europe, nego i da će iz nje barem četiri-pet igrača zaigrati i u našoj najboljoj nogometnoj vrsti.

Mladi nogometaši okupljaju se u nedjelju, 29. kolovoza, u zagrebačkom hotelu Laguna, odakle odlaze u Tuheljske toplice. Utakmica protiv mladih Mađara igrat će se u petak, 3. rujna, u 17 sati u Velikoj Gorici, ali prije te utakmici izabranici Slavena Bilića imat će provjeru protiv još neimenovanog protivnika u utorak u 17 sati.

Konferenciji za novinare nazočio je i izbornik "A" reprezentacije, Zlatko Kranjčar. On je istaknuo da će na okupljanje u Sheratonu doći svi pozvani reprezentativci, osim Ivice Olića koji tu večer igra prvenstvenu utakmicu, te se njega očekuje drugo jutro.

Kranjčar je najavio da će u utorak u 18 sati isprobati igrače u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Turopolja, a obavijestio nas je i da Savez pregovara o protivnicima za prijateljske utakmice u listopadu i studenom. Tako bi 13.10. Hrvatska trebala igrati protiv Rumunjske, dok će naš protivnik 17.11. biti Australija, Irska ili Južnoafrička Republika.

Vedran Prga

Pročitajte više