Slaven Bilić: Trenirao bih i Dinamo, zašto ne?

IZBORNIK mlade hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izjavio je kako se odlučio ozbiljno prihvatiti trenerskog posla i napraviti što bolju inozemnu karijeru.

Dodao je kako mu nije bitno koga će trenirati do trenutka odlaska iz Hrvatske – svejedno mu je hoće li to biti Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek ili netko treći.

“Dinamo je trenirao i Tomislav Ivić, pa što onda?” - pita se Bilić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. Slaven Bilić s mladom hrvatskom nogometnom reprezentacojom postigao je, zasad, odličan uspjeh.

U prva tri kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo momčad je imala stopostotan učinak – u tri susreta ostvarila je tri pobjede.

“Postavio sam sebi određene ciljeve. Vlatko Marković rekao mi je uoči kvalifikacija da nemam rezultatskog imperativa, ali svejedno - postavio sam ga sam. Osim plasmana na Europsko prvenstvo, ništa se drugo ne bi moglo smatrati uspjehom.” - komentirao je Bilić rezultate mlade reprezentacije, te dodao kako je obavljena tek trećina posla.

Slaven Bilić žali za Eduardom da Silvom. Drago mu je što je pozvan u A-reprezentaciju, no smatra kako će za njega teško naći zamjenu.

“Da Silva je vrhunski momak i profesionalac, koji nam daje neku sasvim drugu dimenziju. Ja bih sad trebao reći kako prava momčad može nadomjestiti izostanak svakog pojedinca, no pokušajte Barceloni maknuti Ronaldinha ili Arsenalu Henrya, pa ćete vidjeti kako će momčadi biti 40 posto slabije ” - komentirao je Bilić za Slobodnu Dalmaciju odlazak Da Silve u Kranjčarovu reprezentaciju.

Pročitajte više