HNL

SLAVEN - HAJDUK 2:1 Jradi promašio zicer pa Krstanović golčinom srušio Hajduk

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

HAJDUK je s igračem manje preokretom izgubio od Slaven Belupa 2:1 u 22. kolu Prve HNL.

Emem Eduok je donio Splićanima vodstvo iz penala u 14., a Slaven izjednačio preko Stipe Bačelića Grgića u 48. te u 88. minuti golčinom Ivana Krstanovića srušio Hajduk. 

Igor Tudor je nakon dvije pobjede u proljetnom dijelu sezone doživio prvi poraz u Koprivnici u svom drugom mandatu na klupi Hajduka te i dalje drži drugo mjesto s četiri boda i utakmicom više od treće Rijeke. S druge strane, Slaven je prekinuo niz od četiri vezana poraza u HNL-u. Koprivničani su sedmi s četiri boda više od osmog Intera te šest od pretposljednje Istre i posljednjeg Varaždina.

VAR opet donio Hajduku penal, a Eduok zabio za vodstvo

Nakon poraza 2:1 na istom mjestu 11. kolovoza 2019., Hajduk je opet istim rezultatom pao u Podravini iako je krenuo jako dobro. Nakon što se Slavenu već u drugoj minuti ozlijedio napadač Etoundi, Splićani su stigli do vodstva u 14. minuti. 

Jairo je u sedmoj minuti pao nakon duela s Tomislavom Božićem u samom unutarnjem kutu kaznenog prostora s lijeve strane. Sudac Igor Pajač najprije je rekao da se igra nastavi, a onda ipak konzultirao VAR i dosudio penal za goste.

Odgovornost je preuzeo Emem Eduok i sigurno zabio u desni kut za 1:0.

Jurić isključen, Slaven izjednačio preko Bačelića-Grgića

U 31. minuti Hajduk je bio blizu 2:0, ali je pokušaj Jradija s 20-ak metara završio pored lijeve vratnice. U međuvremenu je u 23. minuti Stanko Jurić dobio žuti karton zbog prekršaja nad Limom, kojeg je srušio i u 37. minuti pa mu je Pajač pokazao drugi žuti i odlazak u svlačionicu.

Hajduk je ostao s igračem manje, što je bio jasan signal Slavenu da krene po izjednačenje. Stipe Bačelić-Grgić je više puta u prvom poluvremenu pokušao ugroziti golmana Josipa Posaveca, a u trećoj minuti sudačke nadoknade konačno je i uspio matirati Splićane.

Karlo Lulić je ubacio s desne strane, a Bačelić-Grgić glavom s nekih 8-9 metara zabio za 1:1 i vratio stvari na početak. 

Početkom drugog dijela Slaven se ohrabrio i krenuo po preokret. Lulić je u 47. minuti opalio i pogodio Dimitrova u šesnaestercu, nakon čega su igrači Slavena tražili igranje rukom, ali je Pajač dao znak da se igra nastavi.

Jradi promašio zicer, a potom Krstanović zakucao Splićane

Većih uzbuđenja nije bilo sve do 87. minute, a onda smo u samo par minuta vidjeli nevjerojatan promašaj i golčinu Ivana Krstanovića za pobjedu. Najprije je Jairo izbjegao zaleđe, izašao sam pred golmana i dodao na lijevoj strani za natrčalog Jradija, koji je samo trebao poslati loptu u mrežu za vjerojatnu pobjedu Hajduka. Međutim loše je šutirao, a njegov je udarac blokirao sjajni kapetan Paracki i spasio Slaven.

Ispostavilo se da je tim kapetanskim blokom najavio pobjedu koja je stigla već u sljedećoj minuti.

Krstanović je lijevom nogom opalio s oko 25 metara i pogodio gornji lijevi kut za veliki preokret i zlatna tri boda protiv Hajduka, za veliko slavlje u Koprivnici i velike brige u stožeru splitske momčadi uoči nastavka sezone u lovu na kvalifikacije za Ligu prvaka. 

Na drugoj strani, za Slaven je debitirao bivši igrač Barcelone Jeffren, koji je već danas imao priliku vidjeti koliko ga uzbuđenja čeka u HNL-u. 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više