HNL

SLAVEN - ISTRA 1:1 Dva penala, VAR provjere i žuti kartoni u borbi za opstanak

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

VAŽNA utakmica u borbi za ostanak između Slaven Belupa i Istre završila je 1:1. Gol za Slaven zabio je Miroslav Iličić, dok je za Istru pogodio Šime Gržan.

Dva kontroverzna jedanaesterca u prvom dijelu

Prvih 20 minuta prvog poluvremena igralo se jako oprezno i tvrdo, ali utakmica se otvorila u 21. minuti. Tada je sudac Fran Jović dosudio kazneni udarac za domaćine nakon što je Joao Silva u svom šesnaestercu srušio Torlesa Knolla. Dugo je trajala VAR-provjera, Jović je sam išao gledati situaciju kako bi se uvjerio da se radilo o prekršaju i naposljetku je pokazao na bijelu točku. Nemanja Glavčić nije uspio realizirati jedanaesterac. Na mjestu je bio vratar Ivan Lučić.

Ipak, Glavčić se iskupio samo dvije minute poslije sjajnim ubačajem iz slobodnog udarca na peterac gdje se najbolje snašao Miroslav Iličić i zabio za 1:0. Uslijedio je novi mirniji period utakmice u kojem je Slavenova obrana bila sigurna, ali to je potrajalo samo do 44. minute.

Tada je Blagojević sjajnom loptom uposlio Špoljarića kojem je veliku priliku obranio Filipović, no na odbijenu loptu natrčao je Navarro, srušio ga je Goda i Jović je opet dosudio kazneni udarac, ovaj put za goste. Prekršaj se dogodio na samom rubu šesnaesterca i teško je zaključiti je li zaista bio unutar kaznenog prostora. Gržan je bio sigurniji izvođač od Glavčića te je zabio za 1:1.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Slaven bliži pobjedi u drugom dijelu

Drugo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a bliže pobjedi bio je Slaven Belupo. Knoll je u 49. promašio čisti zicer nakon što mu je Lulić servirao šansu na gotovo prazan gol, dok je Van Bruggenov udarac nakon kornera u 77. minuti na crti zaustavio Navarro. Posljednju veliku priliku imao je Glavčić u sudačkoj nadoknadi kada je dobrim udarcem uzdrmao vratnicu.

Nastavak su obilježili i brojni žuti kartoni, njih čak šest, dok ih je na utakmici ukupno bilo osam.

Slaven i Istra ostaju izjednačeni na tablici s 24 boda. Gosti mogu biti zadovoljni ovim bodom nakon tri uzastopne pobjede, dok će domaći žaliti za propuštenim prilikama.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više