Slaven uvjerljiv protiv Gorice. Teška ozljeda mladog igrača obilježila utakmicu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U DVOBOJU 33. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin u Koprivnici svladao Goricu 4:1. Goste je u vodstvo doveo Nikola Vujnović u 41. minuti, no Benedik Mioč je dvije minute kasnije zabio za izjednačenje. Kapetan domaćih Tomislav Božić u 69. minuti pogodio je za 2:1, a Mioč je u 80. minuti zabio svoj drugi gol, ovaj put iz kaznenog udarca. Konačnih 4:1 postavio je kadet Slavena, 16-godišnji Patrik Marić duboko u sudačkoj nadoknadi, u 95. minuti.

Grafika: Sofascore

Teška ozljeda obilježila utakmicu

Prvo je poluvrijeme obilježila ozljeda mladog braniča Gorice Đure Đekića, na kojeg je u 20. minuti naletio njegov vratar Ivan Banić te ga pogodio koljenom u glavu. Đekiću se pet minuta ukazivala pomoć na travnjaku prije nego što je prevezen u bolnicu.

Gorica je povela u 41. minuti kada je Vujnović sjajno primirio dugo dodavanje Filipa Mrzljaka i potom s pet metara poslao loptu kroz noge Ivanu Sušaku. Samo dvije minute poslije Slaven je izjednačio. Ovoga se puta Tomislav Štrkalj istaknuo lijepim štopanjem lopte na vrhu kaznenog prostora, a potom je proigrao natrčalog Mioča, koji je iskosa s desne strane pogodio suprotni kut.

Preokret Slavena u drugom poluvremenu

Do potpunog preokreta Slaven je stigao sredinom drugog poluvremena. Nakon udarca iz kuta Michael Agbekpornu je udarcem glavom pogodio okvir gola, a na odbijenu loptu najbrže je reagirao kapetan Božić i doveo svoju momčad u prednost. Potvrda pobjede stigla je iz kaznenog udarca, koji je sigurno izveo Mioč. Prethodno je Jurica Pršir neoprezno u svom kaznenom prostoru startao na Mihaila Caimacova.

Kada se očekivao posljednji sudački zvižduk, Mioč je primirio loptu pred gostujućim kaznenim prostorom i uposlio mladog Marića, koji je snažnim udarcem postigao svoj prvi seniorski pogodak. Deveti Slaven Belupo sada ima 33 boda, samo dva manje od osme Gorice. Iza njih je samo otpisani Rudeš sa sedam bodova. Vodi Dinamo sa 72 boda, jednim više od druge Rijeke prije njihovog međusobnog ogleda u nedjelju na Rujevici.

 

Pročitajte više