Slavonski derbi za finale Hrvatskog kupa, Zagreb protiv Istre ili Dinama

POVJERENSTVO za natjecanje Hrvatskog kupa održalo je ždrijeb parova polufinala koje će gledateljima ponuditi slavonski derbi između Osijeka i Cibalije, a Zagreb čeka pobjednika susreta Dinamo - Istra 1961.

Cibalia će nakon teško izborene pobjede protiv Vinogradara pokušati dohvatiti finale protiv Osijeka. Prva utakmica igra se u Gradskom vrtu 21.3., a uzvrat u Vinkovcima 11.4. sljedeće godine.

Dražen Pernar, sportski direktor Cibalije, priželjkivao je Osječane:

"Imamo se razloga nadati prolasku u finale. Ovo će za Slavoniju biti pravi derbi i za oba kluba i za gledatelje bit će to utakmice kao da je finale. Drago mi je da smo izbjegli Dinamo".

Trener "nebeskoplavih" Samir Toplak zadovoljan je što im na putu ne stoji Dinamo: "S jedne strane sretan sam što ne igramo s Dinamom, to smo svi htjeli izbjeći. Šanse su nam 50/50 i moramo se dobro pripremiti da uhvatimo finale. Nema euforije, idemo raditi i nakon priprema želim imati "uglancanu" momčad koja će spremno dovršiti sezonu i odraditi Kup na najbolji mogući način. Svakako se nadam prolasku u finale".

Iako su svi već proglasili Dinamo polufinalistom, "modri" moraju odraditi dvije utakmice protiv Istre. Susreti su zbog gustog rasporeda i Lige prvaka odgođeni za 22.2. na Maksimiru i 7.3. u Puli.

Pročitajte više