SLAŽE SE MOMČAD ZA SP Dva važna igrača vraćaju se na Dalićev popis

Foto: Getty Images / Guliver image 

U 11 SATI Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske, sto dana do početka SP-a u Rusiji, objavit će popis reprezentacije za prijateljske utakmice u SAD-u. Hrvatska reprezentacija igrat će protiv Perua 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije protiv Meksika, na stadionu AT&T u Dallasu.

Ovo je prvi Dalićev popis u 2018. godini, izbornik filtrira momčad za SP. Posljednji put igrače je birao za play-off s Grčkom, u turbulentnim okolnostima. Danas su iza njega stotine razgovora s reprezentativcima, tisuće kilometara i minuta na tribini. Tri mjeseca slagao je svoj prvi pravi popis, koji će udariti obrise momčadi za Svjetsko prvenstvo.

Osim igračkog kadra, bit će zanimljivo vidjeti imena u stručnom stožeru. HNS se napokon mora očitovati o Draženu Ladiću, kao i izbornik Dalić o Luki Modriću, ključnom igraču koji je uoči najvažnijeg turnira u karijeri opterećen optužnicom za kriminal.

Na popisu za Ameriku neće biti nekih imena koja su, barem na papiru, dovršila kvalifikacije za SP. Za reprezentaciju su trenutno važniji oni koji se vraćaju na popis.

Marko Pjaca, godinu dana nakon što je u prijateljskom debaklu s Estonijom potrgao ligamente koljena, vraća se u reprezentaciju zbog koje je odlučio promijeniti i klub. Dalić je cijenio taj potez i više puta je posjetio Pjacu i razgovarao s njim. "Želio sam mu dati do znanja koliko od njega očekujem", rekao nam je Dalić.

Pjaca je nakon dugog zagrijavanja na klupi napokon zaigrao i odmah zabio prvijenac za Schalke.

Deset mjeseci nakon operacije Ahilove tetive vraća se Vedran Ćorluka. On je jučer bio u kadru Lokomotiva protiv Spartaka (0:0), ali nije ulazio u igru. Posljednju utakmicu za reprezentaciju Ćorluka je odigrao još u studenom 2016. godine u kvalifikacijama protiv Islanda i treba vidjeti u kakvom se stanju vraća. Ćorluku će Dalić staviti na klupu i ako nije potpuno zdrav jer se njegov učinak i značaj u reprezentaciji ne mjeri samo u igri.

Dalić na raspolaganju ima Tina Jedvaja, Matea Kovačića i Milana Badelja, na koje nije mogao računati ranije.

Nikola Vlašić ide u ruke izborniku mlade reprezentacije Nenadu Gračanu, za kvalifikacijske utakmice za EP sa Češkom i Moldavijom.

Reprezentacija će se uoči utakmice s Peruom okupiti 19. ožujka u Fort Lauderdaleu, gradu pokraj Miamija, i tu će boraviti do susreta.

Momčad Perua izborila je plasman na SP nakon 35 godina. Na tom putu beskompromisno su namjestili posljednju utakmicu skupine s Kolumbijom i ostali bez kapetana Guerrera, koji je suspendiran zbog kokaina.

>>> Press konferencija izbornika Zlatka Dalića nakon 11 sati...


VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRANA: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)

Pročitajte više