Sletjeli Argentinci: Ibańez i Suarez danas potpisuju za Dinamo

POLAKO se kompletira Dinamova južnoamerička kolonija. Nakon čileanskog veznjaka Pedra Moralesa, koji je stavio potpis na petogodišnji ugovor s Modrima, u Zagreb su sinoć sletjeli Argentinci; Luis Ezequiel Ibañez i Guillermo Suarez.

Već jutros obavili su potrebne liječničke preglede, a u 15 sati bi trebali potpisati ugovore i predstaviti se hrvatskoj javnosti. Ibañez, 20-godišnji mladić iz Morena, grada pokraj Buenos Airesa, borio se za mjesto u udarnoj postavi Boce i uspio je odraditi svega dvije utakmice, no nije promaknuo Zdravku Mamiću. Iako je kao klinac maštao da postane napadač, treneri su vrlo brzo detektirali da najviše može pružiti na lijevim bočnim pozicijama.

U Dinamu bi trebao biti zamjena za Hrvoja Čalu, koji je u iznimno dobrom poslu za modre, prešao u turski Trabzonspor. Uz Ibañeza, u Zagreb je sletio i Suarez, ofenzivni veznjak Tigrea, koji je s klubom sudjelovao u kreiranju najboljeg plasmana u povijesti, drugog mjesta u  argentinskoj ligi. Simbolično, posljednju utakmicu u prvenstvu Suarezov je Tigre odigrao baš protiv Ibañezove Boce.

Vrijeme je za juniore

Čim Dinamovi Argentinci stave parafe na dugovječne ugovore s klubom iz Maksimirske, Dinamo gotovo u punom sastavu kreće na pripreme uoči nove sezone. U autobusu koji za Bad Radkersburg, mjesto na granici Slovenije i Austrije, kreće za 16 sati, bit će delegacija pojačana juniorima Antolićem, Barbarićem, Šarićem, Pekom i Badeljom. Već je vrijeme da netko od Dinamovih nadarenih klinaca eksplodira.

Dinamo će snage za novi napad na prolaz u skupinu Lige prvaka testirati u pripremnim ogledima s Interblockom (29. 6.) i Murom (2. 7.), u Murskoj Suboti. U planu je još i utakmica s Lechom iz Poznana (5. 7.), ali nije dogovoreno mjesto odigravanja. Za posljednju, četvrtu pripremnu utakmicu konkuriraju varšavska Legija i celjski Publikum.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više