FILIP HRGOVIĆ

Slikar i osvajač srebrne medalje iz Rija je novi Hrgovićev protivnik?

Foto: EPA-EFE

FILIP HRGOVIĆ ekspresno je odradio svoj debi u Americi gdje je u 60 sekundi nokautirao Gregoryja Corbina i tako mu zadao drugi poraz u karijeri.

Hrvatskom boksaču ovo je bila osma pobjeda u profesionalnoj karijeri. U SAD-u je dogovorio ukupno pet mečeva pa njegov promotor već sada razmišlja o njegovom sljedećem protivniku.

Najpoznatiji promotor na svijetu, Eddie Hearn, posebno je nahvalio Hrgovića, kojeg je uzeo pod svoje, a osim Hrgovića bavi se i Joshuinom karijerom. Kao sljedećeg protivnika predložio je Joea Joycea, 33-godišnjeg Britanca koji u devet profesionalnih borbi ima isto toliko pobjeda nokautom, a 2016. je na Olimpijskim igrama u Riju završio sa srebrom oko vrata u teškoj kategoriji. Hrgović je na istim Igrama uzeo broncu.

"Puno ljudi vjeruje da je Hrgović već sada najbolji teškaš svijeta, što je vrlo iznenađujuće jer je imao samo osam borbi. Prerano je još prognozirati. Ali Anthony Joshua misli da je Hrgović briljantan teškaš, kao i Rob McCraken. Tim Joea Joycea govori kako se nitko ne želi boriti protiv njega. Filip Hrgović će se boriti protiv tebe 13. srpnja", govorio je Hearn.

Ipak, trenutno se govori kako je Bryant Jennings najvjerojatniji protivnik za Joycea na taj datum, ali nakon sinoćnje uvjerljive pobjede i zbog činjenice da je Hearn najpoznatiji promotor na svijetu, nije nemoguće da ovu borbu vidimo u 7. mjesecu. Kada su Hrgovića nakon sinoćnje pobjede pitali o mogućoj borbi protiv Joycea, Hrvat je rekao:

"Rekao sam Eddieju Hearnu: Borit ću se protiv bilo koga, bilo kada i bilo gdje u teškaškoj diviziji."

Tko je Joe Joyce?

Britanac bi svakako bio najteži Hrgovićev protivnik do sada. Rođen je u Londonu prije 33 godine, a otac mu je Irac rođen u Škotskoj dok mu je majka nigerijskog podrijetla.

Od devet nokauta u profesionalnoj karijeri, dva su stigla protiv hrvatskih boksača, Ivice Bačurina i Rudolfa Jozića. Hrgović se protiv njega već borio, ali u amaterskoj Svjetskoj ligi 2013., kada je izgubio. Osim olimpijskog srebra, uzeo je i broncu na svjetskom prvenstvu. Za usporedbu, Hrgović je na tri amaterska svjetska prvenstva ispadao u četvrtfinalu.

Joyce trenutno drži naslov teškaškog prvaka Commonwealtha i WBA-ov zlatni teškaški pojas. Osim što je odličan boksač, sjajan je i slikar.

"Malo sam zapostavio svoju umjetničku stranu. Tijekom studiranja i neposredno nakon što sam diplomirao dosta sam slikao, ali potom sam se posvetio samo treninzima. Ulje na platnu su mi najčešći radovi, posljednje sam napravio jedno djelo u akrilnoj tehnici jer se slike lakše suše i koloričnije su te ih brže završim. Slikam i apstraktno, ali i portrete, autoportrete... Sad mi treba samo nešto da me inspirira da se vratim. Znate, u slikanju stalno možeš napredovati, kao u boksu", rekao je u jednom intervjuu Joyce.

Pročitajte više