VUELTA

Slovenci dominiraju na slavnoj utrci

Screenshot (Eurosport)

SLOVENSKI biciklisti Tadej Pogačar (UAE Emirates) i Primož Roglič (Jumbo-Visma) dominirali su u petak u 13. etapi Vuelte koja je završila usponom na Los Machucos i koja u pojedinim dionicama ima uspon od čak 25 posto. Pogačar je stigao prvi na cilj, a odmah iza njega, u vremenu pobjednika, i Roglič, koji je ujedno povećao prednost u ukupnom poretku. 

Tri kilometra prije cilja Roglič je napao i ubrzo se riješio svojih najvećih konkurenata, Kolumbijaca Miguela Ángela Lópeza (Astana) i Naira Quintane (Movistar) te 39-godišnjeg Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar). Jedino je Pogačar mogao pratiti taj ritam i na kraju je slovenski dvojac slavio. 

Mladi slovenski biciklist Tadej Pogačar, koji će uskoro napuniti 21 godinu, upisao je drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjoj Vuelti, a obje su bile ostvarene u teškim brdskim etapama. Ujedno se probio na treće mjesto u ukupnom poretku. 

Bila je to treća slovenska pobjeda na ovogodišnjoj Vuelti. Pogačar je prije pet dana slavio na jako teškoj brdskoj etapi u Andorri, a sada je bio najbolji i u 13. etapi, koja završava usponom na Los Machucos, dok je Primož Roglič slavio u utorak u desetoj etapi, na pojedinačnom kronometru.  

Roglič sada ima u ukupnom poretku 2 minute i 25 sekundi prednosti u odnosu na Alejandra Valverdea. Treći je Tadej Pogačar (+3:01 minute), a slijede Kolumbijci Miguel Angel Lopez (+3:18 minute) i Nairo Quintana (+3:33 minute).

Do kraja Vuelte još su četiri brdske etape, a u subotu je na rasporedu 14., ravničarska etapa od San Vincentea de la Barquera do Ovieda (188 km).

Pročitajte više