Slovenski heroj Birsa: Spremni smo za Engleze!

IGRA engleskih nogometaša u prva dva kola bila je u najmanju ruku jadna. Fabio Capello ima pune ruke posla kako bi pripremio svoje "zvjezdice" za skorašnji ogled sa Slovenijom. Svjestan je ozbiljnosti situacije u kojoj mora izvući pobjedu inače bi vrlo vjerojatno to bio kraj za Talijana na klupi Gordog Albiona.

"Iako je prerano govoriti o tome, bilo bi iluzorno očekivati Capellov ostanak ukoliko ne pobijedi u sljedećoj utakmici. Stigli smo ovdje s velikim ambicijama i sve osim našeg prolaska bila bi prava katastrofa", najavljuju engleski mediji.

Engleski nogometni savez opovrgava takvu informaciju. "Capello ima s nama važeći ugovor do 2012. i trenutna situacija ništa ne mijenja." No, da talijanskom strategu stvarno nije lako govori informacija iz engleskog tabora. Neki od igrača na čelu s kapetanom Johnom Terryjem zahtijevaju od Capella da pruži priliku Joeu Coleu. Smatraju kako bi baš on mogao donijeti prevagu u ključnoj utakmici.

S druge strane, iako izabranici Matejaža Keka proživljavaju najljepše dane slovenskog nogometa,  nisu bez problema. Nejc Pečnik, igrač portugalskog Nacionala završio je svoj nastup u Južnoj Africi. Na utakmici protiv SAD-a, Pečnik je zamijenio strijelca Ljubijankića u 73. minuti i nije dočekao kraj utakmice.

"Pečnik je netom prije završetka utakmice zadobio napuknuće gležnja i istegnuće ligamenata. On je već na putu kući gdje će obaviti daljnje pretrage i početi sa rehabilitacijom. Nažalost, za njega je prvenstvo završeno", izjavio je šef slovenske liječničke službe Matejaž Vogrin.

Problema ima i Marko Šuler koji još uvijek osjeća bol nakon duela s Jozyjem Altidorom i nezgodnog pada na prsa. Prve procjene govore da se ne radi o nikakvom napuknuću rebara i da će Šuler biti spreman za Engleze.

Spreman će biti i Valter Birsa, strijelac prvog slovenskog pogotka protiv SAD-a koji je nakon utakmice bio podosta kritičan: "Odlično smo otvorili utakmicu i šteta je što nismo izdržali do kraja. Zadovoljan sam našom igrom u prvom poluvremenu, ali neobjašnjivo je kako smo pali u drugom. Amerikanci su izuzetno dobro fizički pripremljeni i naš pad su s lakoćom iskoristili. Svi smo razočarani jer smo imali veliku priliku nakon dva kola osigurati osminu finala"

Na utakmicu s Engleskom Birsa gleda s puno optimizma: "Imamo veliku šansu za prolaz i spremno ćemo dočekati Engleze.", zaključuje "umjetnik" sa sunčane strane Alpa.

Pročitajte više