Službeno: Simoncelli umro od teških ozljeda glave, vrata i torza

ČLANOVI vodstva MotoGP utrke u Maleziji i šef medicinske ekipe su, nakon nesreće u kojoj je poginuo Talijan Marco Simoncelli, održali konferenciju za novinare da bi iznijeli službeno očitovanje o pogibiji.

Paul Butler, Claude Danis, Franco Uncini i Javier Alonso kao članovi vodstva utrke i šef medicinske ekipe Michele Macchiagodena objavili su prisutnim novinarima okolnosti nesreće u kojoj je smrtonosne ozljede zadobio Marco Simoncelli.

Prvi se novinarima obratio Paul Butler:

"Svrha ove press konferencije je da vam iznesemo činjenice koje su dovele do tragične nesreće u kojoj je poginuo Marco Simoncelli. Svi znate tko smo mi u vodstvu utrke, tu je Claude Danis koji je predstavnik Svjetske motociklističke federacije (FIM), Javier Alonso iz Dorne (vlasnik komercijalnih prava na utrke MotoGP-a), kao predstavnik vozača tu je Franco Uncini i ja sam Paul Batler kao direktor utrke i predstavnik IRTA-e (zastupnik momčadi). Šef medicinske ekipe je Michele Macchiagodena i on će vam objasniti okolnosti koje su dovele do ove smrti."

"Tužan sam što vas ovdje moram izvijestiti o smrti Marca Simocellija, našeg prijatelja. Zbog nesreće koja se dogodila tijekom današnje utrke, u kojoj je pretrpio nalet drugih vozača, on je pretrpio vrlo teške ozljede glave, vrata i torza. Kada je stigla naša medicinska ekipa on je bio u nesvjesti. U vozilu hitne pomoći, zbog zastoja srca, započeto je oživljavanje srca i pluća (CPR). Odmah po dolasku u bolnicu, uz pomoć naših doktora i medicinskog osoblja, on je intubiran i izvađeno mu je nešto krvi iz grudnog koša. Oživaljavanje je trajalo 45 minuta, sve dok je postojala nada za sretan završetak. Nažalost, nije mu bilo pomoći i u 16:56 sati, po lokalnom vremenu, proglašen je mrtvim."


Paul Butler odgovorio je na pitanje zbog čega je Simoncellijeva kaciga spala s glave:

"Ako smijem odgovoriti, o tome ćemo drugom prilikom. Sve posljedice i okolnosti u i oko nesreće biti će detaljno ispitane."

Odgovarajući na pitanje o stanju Colina Edwardsa, koji je sudjelovao u nesreći, Michele Macchiagodena je rekao: "Pretrpio je iščašenje ramena i uz lokalnu anesteziju rame mu je vraćeno na mjesto. On je dobro."

"Naše simpatije su upućene njegovoj obitelji i želimo pokazati svako moguće poštovanje prema Marcu", završio je konferenciju Paul Butler.

 

Pročitajte više