HAJDUK ISPAO IZ EUROPE

Službeno: Siniša Oreščanin više nije trener Hajduka

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

SINIŠA OREŠČANIN više nije trener Hajduka. Presudilo mu je neočekivano rano ispadanje iz Europe nakon što je Hajduk doživio povijesnu blamažu.

"Hvala gospodinu Oreščaninu na svemu učinjenom za Klub te mu želimo puno sreće u nastavku karijere", napisao je Hajduk.

Iako predsjednik Marin Brbić nije povukao očekivan potez odmah nakon utakmice, učinio je to kasnije i smijenio trenera Hajduka.

Malteška Gzira slavila je 1:3 pred oko 20 tisuća ljudi na Poljudu te tako nadoknadila minus od 0:2 iz prvog susreta te prednost koju su Splićani stekli i plasirala se u drugo pretkolo Europa lige.

>> Tko su ''igračići'' koji su razvalili Hajduk? Cijela momčad košta kao Caktaš

Oreščanin nije izveo najjači sastav, kalkulirao je gledajući na gostujući nedjeljni dvoboj s Istrom 1961 i to ga je koštalo. Nakon dobrih pola sata i vodećeg pogotka, sve je otišlo u krivom smjeru.

Da se čekao prvi veći kiks za otkaz treneru Hajduka, znalo se već od početka priprema. Otkaz šefu akademije Krešimiru Gojunu pokrenulo je niz potresa u Hajduku i u potpunosti poremetilo pripreme za novu sezonu. Odrazilo se to na momčad već na pripremama, a imun nije ostao ni Oreščanin koji je neuobičajenim javnim priopćenjem stao u obranu tada već bivšeg šefa škole u kojem je pozvao vodstvo kluba da mu zahvali na suradnji ako se ne slaže s njegovim načinom rada i poštivanjem etičkih vrijednosti.

>> Za grozotu Hajduka krivi su svi, a prvi odlazi trener. Nasljednik se zna

Hajduk ga je tada podržao što tek nije imalo nikakvog smisla, bio je to Brbićev kompromis, ali je sada donio konačnu odluku. Na klupu Hajduka se vraća Damir Burić, koji je trenutno bez angažmana, a jako dobro poznaje prilike na Poljudu i veliki je Brbićev prijatelj.

Pročitajte više