Sol Campbell: U Portsmouth sam prešao zbog Redknappa

DOSADAŠNJI branič engleskog premierligaša Arsenala, Sol Campbell (32) karijeru će nastaviti u redovima Portsmoutha.

Engleski reprezentativac je za "Pompey" potpisao ugovor na dvije godine, a u klub je stigao bez odštete.

"Angažirali smo jednog od najboljih braniča na svijetu. Njegovo znanje i iskustvo biti će iznimno važni za našu momčad. Vjerujem kako će nam Sol pomoći da izbjegnemo borbu na začelju," kazao je menadžer Portsmoutha, Harry Redknapp.

Prelazak Campbella, koji je posljednjih pet sezone proveo u Arsenalu, na Fratton Park veliko je iznenađenje. Portsmouth se prošle sezone jedva spasio od pada u niži rang natjecanja, a većina engleskih stručnjaka najavljuje još jednu tešku sezonu za klub kojeg vode Milan Mandarić i Aleksander Gajdamak. Očekivalo se da će branič "Gorodg Albiona" karijeru nastaviti u nekom uglednijem klubu.

"Imao sam nekoliko ponuda iz poznatijih klubova, no želio sam raditi s Redknappom. Oduševile su me njegove ideje i vjerujem kako sam načinio pravi potez," kazao je Campbell koji je u dresu londonskih "Topnika" osvojio dva naslova engleskog prvaka, tri FA Kupa i jedan Liga Kup, a bio je i strijelac u finalu Lige prvaka u kojem je Barcelona slavila 2:1. Prije dolaska u Arsenal devet sezona je bio član Tottenhama.

Index.hr/Hina

 

Pročitajte više