Soldo: Iskusni igrači se ne smiju tako ponašati

NOGOMETAŠI Kölna koje s klupe vodi hrvatski trener Zvonimir Soldo oprostili su se od DFB-Pokala porazom 2:0 na gostovanju kod njemačkog drugoligaša Augsburga. Alibi u porazu svoje momčadi Soldo može potražiti u činjenici da je susret završio vodeći na terenu samo sedmoricu igrača i golmana.

Naime, glavni sudac susreta Thorsten Kinhöfer već u 30. minuti izravni crveni karton pokazao je Chichiju, a u 69., odnosno 85. minuti "poduplao" je žute kartone Podolskom i Petitu Ipak, ono što je Soldo nakon utakmice četvrtfinala rekao nije zvučalo kao alibi već više kao upozorenje njegovim nogometašima:

"Ono za što je Chihi dobio crveni karton nije bio prekršaj, nije to bilo ništa. Ali, ono što su napravili Podolski i Petit, takvo si što iskusni igrači ne smiju dozvoliti. Drugo isključenje odlučilo je susret."

Slično je kazivao nakon utakmice i sportski direktor Kölna Michael Meier koji se zadržao petnaestak minuta u sudačkoj kabini nakon utakmice. "Rekao sam sucu da je prvi crveni karton pokazao bez razloga. Time je utjecao na igru. Ali, ljutit sam na iskusnije igrače sastava, poput Podolskog i Petita. Ne smijemo se na takav način prezentirati."

Podolski je prije sezone apostrofiran vođom momčadi, no ono što je u srijedu pokazao ne ide mu na čast. U igru je ušao u 60. minuti, a već u 69. napuštao teren nakon dva žuta kartona. Prvog je zaradio zbog prekršaja, drugog zbog komentara na dobivenu javnu opomenu.

"Nisam ništa lošega učinio, tek podigao palac u zrak. Mislim da se u kup-utakmici nabijenoj emocijama takvo što može dogoditi. Otišao sam do suca ispričati mu se za ono što je vidio. Ispadanje iz kupa je za nas gorko iskustvo, željeli smo u Berlin (domaćin finalne utakmice, op.a.)", pokušao se opravdati Podolski.

Pročitajte više