REGIJA

Solskjaer: A sada, Partizan

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKI BOD uzeo je ozljedama desetkovani i očajnim ulaskom u sezonu uzdrmani Manchester United protiv Liverpoola (1:1) u najvećem engleskom derbiju koji je na Old Traffordu odigran u devetom kolu Premier Leaguea.

Mnogi Englezi lamentiraju kako je sramota da se United na svom terenu skoro cijelu utakmici branio, najčešće s po pet igrača u zadnjem redu protiv najvećeg rivala, ali to je pragmatizam i realnost. 

Jer Solskjaerov United po baš ničemu nema veze s onim iz Fergusonove ere, a s druge strane bio mu je aktualni prvak Europe, koji je u Manchester došao kao suvereni lider Premiershipa sa 17 uzastopnih pobjeda. United je ovaj derbi, koji je to bio samo na papiru, dočekao bod iznad zone ispadanja.

I što je najbolje, takav skromni i limitirani United zamalo je pobijedio razvikani i zahuktali Liverpool jer domaćin je vodio do pet minuta prije kraja.

Ali Solskjaer se ne zanosi. Svjestan je da je realnost ovog Uniteda borba za proboj u prvu trećinu tablice Premier Leaguea i prolazak skupine Europa Lige: 

"Ovaj bod nam je putokaz kamo trebamo ići jer tako vraćamo samopouzdanje. Ali ne možemo gledati predaleko u budućnost, nego na iduće utakmice, a to je Partizan. Bilo bi sjajno pobijediti u Beogradu jer tako bismo napravili veliki korak prema prolasku skupine EL-a."

United u četvrtak gostuje kod Partizana u trećem kolu skupine Europa Lige, a zatim ugošćuje beogradski klub.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više