Solskjaer osvojio prvi trenerski trofej

LEGENDARNI nogometaš Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer osvojio je u nedjelju svoj prvi trofej u ulozi trenera.

Solskjaer (38) je odveo Molde do prvog naslova norveškog prvaka u klupskoj povijesti. Remi protiv Stromsgodseta (2-2) i poraz Rosenborga od Branna znače da Molde dva kola prije kraja ima nedostižnih sedam bodova prednosti.

Nakon vrlo dobrih rezultata koje je ostvarivao na klupi rezervne momčadi Manchester Uniteda, Solskjaer je u siječnju ove godine postao prvi trener Moldea, kluba iz kojeg je 1996. i došao među ''crvene vragove''. Početak je bio vrlo težak, u prvoj je prvenstvenoj utakmici izgubio od novog prvoligaša Sarpsborga, da bi u sljedeća dva kola odigrao samo neodlučeno protiv Tromsøa i Vikinga.

No, kao što je nekad često ulazio s klupe i mijenjao svojim pogocima tijek utakmica, tako je vrlo brzo uspio promijeniti i ritam Moldea i usmjeriti ga ka povijesnom naslovu.

Solskjaer je igrao u Manchester Unitedu od 1996. do 2007. godine, a njegov je najslavniji pogodak nedvojbeno onaj u finalu Lige prvaka 1999. godine, u nezaboravnoj utakmici protiv Bayerna. Tada je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu 2-1, zaključivši tako senzacinalni preokret koji je samo dvije minute ranije započeo Teddy Sheringham.

Pročitajte više