Sopić: Ako se netko od predstavnika medija naljutio, duboko se ispričavam

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je u nedjelju pobijedila Hajduk 1:0 na Rujevici u derbiju 29. kola SuperSport HNL-a i tako zadržala pet bodova prednosti ispred Dinama, koji ima utakmicu manje, te povećala razliku između sebe i trećeg Hajduka na deset bodova. Trener riječkog sastava Željko Sopić dan nakon pobjede gostovao je u radijskoj emisiji HRT-a Pod stijenama Kantride.

"Vratit ću se ponovno na ono što sam rekao jučer - mi Hrvati smo opće poznati po tome da smo 'realan' narod. Znači, nama je normalno da nemamo dva stadiona, da smo drugi i treći na svijetu, nama je normalno kad igraju Rijeka i Hajduk, da će to sigurno Rijeka pobijediti... Ja nisam baš takav sportaš i ne gledam to na takav način. Derbi je uvijek derbi. Mjesto na ljestvici vam pada u zaborav onog trenutka kad sudac da znak za početak utakmice", rekao je Sopić. 

"U tvrdoj i teškoj utakmici mi smo bili bolji takmac i zasluženo smo pobijedili, ali onaj tko je mislio da će to biti lako i da će to biti jedna šetnja, grdno se varao. Jer Hajduk ima puno dobrih igrača, a to što su ušli u bodovni zaostatak i ispali iz Kupa ne znači da su ti dečki zaboravili igrati nogomet", dodao je.

Najavio je da će Rijeka igrati prijateljske utakmice u završnici sezone

Govorio je i o Ivanu Perišiću, koji je ušao u završnici utakmice. "Bili smo dominantni, udarci su bili 14-3. Ako mislite da ova Rijeka može igrati takav nogomet da nikome ne dopusti nijednu šansu, grdno se varate. Individualna kvaliteta Perišića nikad nije bila sporna. Jako sam sretan da se polako vraća u staru formu i da ćemo ga imati na Europskom prvenstvu u punoj formi", izjavio je Sopić.

Rijeci je ovo bila treća utakmica u sedam dana. "Iskreno, mogu reći da sam se malo bojao, ne utakmice, nego umora kod nekih igrača. Selahi je jako puno odigrao, Smolčić isto, sve tri utakmice, možda još netko. U nekim utakmicama smo rotirali neke igrače tako da smo dobili na svježini.

S druge strane, ja i moj stožer potpuno smo svjesni toga da ćemo, ne ovaj tjedan jer smo imali tri utakmice u nizu, nego drugi tjedan, početi igrati prijateljske utakmice. U zadnja dva tjedna imamo pet utakmica - dvije u finalu Kupa i tri utakmice prvenstva,

Dakle, u 14 dana pet utakmica i svi igrači će dobiti priliku. Da bismo bili na optimalnom nivou, moramo razvijati njihovu formu kroz utakmice, tako da ćemo već od sljedećeg tjedna igrati svaki tjedan prijateljsku utakmicu kako bi oni mogli doći u zavidnu formu", najavio je Sopić.

"Prije nekih dva mjeseca, tko bi se kladio za jedan euro na Rijeku, rekli bi mu da je smiješan"

Rijeka ove godine na Rujevici nije primila pogodak te je ostvarila 12 pobjeda u zadnjih 13 utakmica. "Ja sam trener koji vjeruje u rad, kao i moj stožer. Bilo kakva druga naklapanja padaju u vodu. Samo odricanje i naporan rad, nekad vam se to vrati, nekad ne. Ali ako vjerujete u to što radite i prenesete dio svoje energije i emocije na ekipu i ekipa vas slijedi, onda sam siguran da možemo do uspjeha", smatra Sopić.

Do kraja sezone SuperSport HNL-a ostalo je sedam kola, a Rijeka će u idućem gostovati u Puli kod Istre.

"Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za Istru. Svatko ima pravo na svoja razmišljanja. Reći ću nešto, prije nekih dva mjeseca, tko bi se kladio za jedan euro na Rijeku, rekli bi mu da je smiješan.

Sada je malo bolja situacija, ali i dalje hodamo po zemlji, čvrsto stojimo, znamo da je pred nama još sedam teških utakmice, uz dvije u Kupu. Moramo naporno trenirati i samo s treningom i odricanjem možemo biti sve bolji i bolji", rekao je Sopić.

"Nemam toplo-hladne odnose s medijima. Ako se netko od predstavnika medija naljutio, duboko se ispričavam"

Sopić je govorio i o svom odnosu s hrvatskim novinarima. Podsjetimo, Hrvatski zbor sportskih novinara protekli tjedan prozvao ga je jer se nije dobro ponašao prema novinarima u davanju izjava koje su obavezne za sve trenere u SuperSport HNL-u.

Voditelj radijske emisije rekao je da je Sopić nakon pobjede protiv Hajduka dobio pljesak novinara i to opisao kao "lijep trenutak". Sopić je na to odgovorio:

"Nemam ja toplo-hladne odnose s medijima, ja kažem ono što jest. Ako se netko od predstavnika medija naljutio, duboko se ispričavam. Kako se ja pripremam za treninge i utakmice, tako bi se i predstavnici medija trebali bolje pripremiti za press-konferencije.

Ako se ja pripremam, onda se mogu i oni, to je moje mišljenje, ali stvarno nemam problema ni s kim. Ako sam bilo koga uvrijedio na bilo koji način, duboko se ispričavam."

Pročitajte više