SP plivanje: Montreal gubi SP 2005?

MONTREAL bi mogao izgubiti domaćinstvo Svjetskog prvenstva u plivanju, vaterpolu, skokocima u vodu i sinkroniziranom plivanju iduće godine zbog financijskih problema, priznao je šef organizacijskog odbora Yvon Des-Rochers.

Nedostatak sponzora i vrlo slaba prodaja ulaznica doveli su do manjka od 14 milijuna dolara u proračunu, a prvenstvo bi trebalo početi za manje od osam mjeseci.

Plan je bio da sponzori daju 18 milijuna USD, a od ulaznica smo trebali uprihoditi 7 milijuna. U ovom trenutku imamo samo četiri milijuna dolara i slažem se da trebamo pomoć, kazao je DesRochers.

Organizatori su se već obratili državnim i regionalnim institucijama, pa tako očekuju pomoć od grada Montreala, provincije Quebec i kanadske države, koja se zasad nije obvezala financijski intervenirati kako Kanada ne bi izgubila domaćinstvo.

Grad Montreal je već potrošio oko 16 milijuna dolara za novo, otvoreno plivalište na Ile-Sainte-Helene, lokaciji gdje se održala Svjetska izložba 1967. i gdje se redovito održavaju utrke Formule 1.

Kanađani se boje da bi prvenstvo doživjelo financijsku katastrofu, kao što je to bio slučaj sa Olimpijskim igrama u Montrealu 1976.

Pročitajte više