SP vaterpolo: Hrvatska - Rumunjska 6-4

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u dvoboju 2. kola skupine C Svjetskog prvenstva u Montrealu svladala je Rumunjsku sa 64 (30, 10, 11, 13).

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Pavlović, Antonijević 2, Vranješ, Franković, Primorac, Đogaš 1, Bušlje, Komadina, Hinić 1, Bošković 1, Volarević

RUMUNJSKA: Stoenescu, Radu 2, Musat, Bonca, Iosep, Busila, Dunca 1, Diaconu, Nenciu, Georgescu, Matei Guiman, Kadar 1, Andrei Dina

SUCI: Bras (Nizozemska) i Chaney (SAD)

Hrvatski vaterpolisti samo su s dva pogotka razlike na kraju svladali Rumunjsku iako su većim dijelom dvoboja imali tri, pa i četiri gola viška. Već u prvoj četvrtini izabranici ratka Rudića ostvarili su osjetnu prednost od 3-0, koju su u drugih sedam minuta još povećali ne dozvolivši Rumunjima da postignu niti jedan pogodak u prvom poluvremenu.

Kada se očekivalo da će u trećoj i četvrtoj četvrtini prednost naše vrste rasti, dogodilo se suprotno. U samoj završnici popustila je koncentracija u obrani, te su Rumunji s nekoliko pogodaka čak i zaprijetili. Kod rezultata 6-4 minutu prije kraja imali su priliku s igračem više smanjiti na samo jedan razlike, no srećom spetljali su se.

U posljednjem, 3. kolu prvog kruga natjecanja Hrvatska će igrati protiv Mađarske u petak s početkom u 21.15 sati po hrvatskom vremenu.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više