Španjolci: Luka Modrić je promijenio utakmicu

Foto: EPA

REAL MADRID i Manchester City odigrali su 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. City je poveo u 2. minuti golom Bernarda Silve, da bi Real okrenuo autogolom Rubena Diasa u 12. i golom Rodryga u 14. minuti. City je izjednačio golčinom Phila Fodena u 68. minuti i onda okrenuo čudesnim golom Joška Gvardiola tri minute kasnije. Ipak, Real je od poraza spasio Federico Valverde jednako spektakularnim golom u 79. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru u 71. minuti umjesto Tonija Kroosa te bio velika snaga Reala u posljednjih 19 minuta. U kratkom vremenu upisao je 31 dodir s loptom, imao 88% uspješnost dodavanja, od čega jedno ključno dodavanje, osvojio je oba duela u kojima se našao i oduzeo jednu loptu suparnicima. Izvan brojki ostaje snažan dojam da je njegov ulazak promijenio ritam utakmice u korist Reala.

Grafika: Sofascore

As: Luka Modrić je promijenio utakmicu

"Modrić još zagorčava život svima koji misle da više nema goriva u njegovom spremniku za velike utakmice", početak je komentara u španjolskom Asu pod naslovom "Luka Modrić je promijenio utakmicu". Autor je biranim riječima pisao o 38-godišnjem hrvatskom veznjaku:

"Ancelotti, koji ga je prijevremeno degradirao u rezervnog igrača, morao je povući njegovu kartu iz špila kad su stvari po njega i njegove počinjale izgledati sve lošije i lošije, a Luka je odgovorio kako samo on zna. Ušao je pri rezultatu 3:2 kad se činilo da Real Madrid ne može zadržati loptu, ali Modrić je igrao kao 'banka' jer svaka lopta kod njega je bila kao u sefu te svako dodavanje investicija u bolju budućnost. Jedna takva započela je akciju iz koje je Valverde pogodio za izjednačenje.

Promijenio je ritam utakmice zbog svoje kvalitete, liderskih osobina i karaktera. Jasno je da zbog godine proizvodnje i pregaženih kilometara mora dobiti poseban tretman i da mu neće biti lako započeti 70% utakmica u sezoni, ali ostaviti ga na klupi u ovako važnoj utakmici za Real Madrid nije pošteno i pametno. Mnogi bi u ovakvoj situaciji spustili ruke, okrenuli se na petama i otišli po milijune u Saudijsku Arabiju, ali Modrić u svakom slučaju nije mnogi."

 

Pročitajte više