Španjolci: Lyon za pet milijuna eura slaže hrvatski tandem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DUJE ĆALETA-CAR (26) odlazi u Lyon u transferu vrijednom pet milijuna eura, javlja Matteo Moretto, novinar španjolskog Releva. Za hrvatskog braniča bio je zainteresiran i Real Betis, no Španjolci na kraju nisu ispunili financijske zahtjeve Southamptona pa će se Ćaleta-Car vratiti u Francusku.

Ćaleta-Car igrao je za Marseille od 2018. do 2022. godine, a početkom prošle sezone prešao je u Southampton za osam milijuna eura. U engleskom klubu skupio je 19 nastupa u svim natjecanjima, a nakon ispadanja iz Premier lige, Southampton ga je odlučio prodati, baš kao i Mislava Oršića.

Pridružuje se Lovrenu

Šibenčanin će se u Lyonu pridružiti Dejanu Lovrenu, s kojim bi mogao sačinjavati stoperski tandem ovog francuskog kluba. Francuski Foot Mercato ranije je pisao kako Ćaleta-Cara i Lovren imaju dobar odnos i da je "Lovren oduvijek bio njegov veliki fan".

S druge strane, Castello Lukeba, Lovrenov najčešći partner u sredini obrane iz prošle sezone, pred odlaskom je iz Lyona pa bi ga Ćaleta-Car mogao zamijeniti. Zanimljivo, i Lukebin transfer je povezan s Hrvatima jer ga RB Leipzig vidi kao zamjenu za Joška Gvardiola ako on ode u Manchester City.

Pročitajte više