ISIS prijeti napadom na utakmicama Lige prvaka. Uvedene posebne mjere

Foto: EPA

MADRID čekaju veliki organizacijski izazovi. Danas u španjolskoj prijestolnici utakmicu četvrtfinala Lige prvaka igraju Real Madrid i Manchester City, a već sutra Atletico Madrid i Borussia Dortmund. Sigurnosni zahtjevi su i inače ogromni, a spomenute utakmice dolaze nakon eksplicitnih prijetnji Islamske države.

Na raznim internetskim kanalima povezanim s tom terorističkom grupom objavljene su prijetnje vezane baš uz Ligu prvaka i stadione na kojima će se igrati četvrtfinale, Emirates, Park prinčeva, Metropolitano Arena i Santiago Bernabéu. Španjolska je uvela četvrti stupanj uzbune od terorizma.

Uz imena stadiona objavljena je i poruka "Ubijte ih sve!". Španjolska inače ima pet razina protuterorističke uzbune, a trenutno je na četvrtoj. Francuska je još ranije zbog nadolazećih Olimpijskih igara aktivirala najviši stupanj anti-terorističke uzbune. Marca piše kako zasad nema naznaka o odgodi utakmica i navodi primjer kada je prije nekoliko je godina civilna zaštita uhitila naoružanog čovjeka i našla dron pun eksploziva koji je htio upotrijebiti na El Clasicu.

Pročitajte više