Španjolci: Real i Barca žele tinejdžera od 30 milijuna eura koji je ispisao povijest

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI AS piše kako su Real Madrid i Barcelona ozbiljno zainteresirani za 16-godišnjeg Argentinca Franca Mastantuona, ofenzivca tamošnjeg velikana River Platea koji se već probio u prvu ekipu i počeo skupljati seniorske minute, a nedavno je postao i najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Mastantuono je samo najnoviji u nizu talenata iz Riverove škole nogometa koji privlače pažnju najboljih klubova na svijetu. Nedavno je transfer u Manchester City težak 18.5 milijuna eura ostvario dvije godine stariji Claudio Echeverri koji je također poput Mastantuona ofenzivni veznjak.

Klauzula od 30 milijuna

Echeverri će ostati na posudbi u River Plateu cijelu 2024. godinu, odnosno cijelu aktualnu sezonu južnoameričkog nogometa. Nakon toga postoji mogućnost da ode na posudbu u Gironu, Cityjev partnerski klub s istom vlasničkom strukturom.

Barcelona i Real vjerojatno imaju isti plan za Mastantuona čiji potpis bi htjeli što prije osigurati, kao što je Real nedavno učinio s Endrickom, ali izvjesno je kako će Mastantuono biti značajno skuplji od svog suigrača Echeverrija. Njegova otkupna klauzula trenutno iznosi 30 milijuna eura. Visok je 180 centimetara, ljevak i uglavnom igra desno krilo ili desetku.

Pročitajte više