Rijeka u Europa ligi

Španjolci najavljuju pobjedu na Rujevici: Ne zanima nas hrvatska obala, samo trijumf

Foto: Guliver Image/Getty Images

RIJEKA na otvaranju grupne faze Europa lige dočekuje Real Sociedad (četvrtak, 18.55). Roberto Olabe, sportski direktor španjolskog kluba, uoči utakmice na Rujevici je poručio koji su ciljevi u ovoj europskoj sezoni.

"Cilj nam je ostaviti trag i napraviti dobar rezultat. Skupina je vrlo jaka, sva su tri naša suparnika u svojoj povijesti bili prvaci svojih zemalja, a sad su godinama u vrhu domaćih natjecanja", rekao je Olabe o skupini u kojoj su još Napoli i AZ Alkmaar.

"Da moj klub nije u ovoj skupini, uživao bih u međusobnim utakmicama jer svi klubovi u skupini žele igrati napadački nogomet. Mi želimo proći skupinu. Ne želimo samo sudjelovati, ne idemo tamo u zabavni park ili upoznavati hrvatsku obalu, napuljsku pizzu i amsterdamske kanale. Nas zanima samo natjecanje i da budemo na visini zadatka."

Lov na prolazak skupine najavio je i 25-godišnji vratar Alex Remiro koji će na Rujevici debitirati u europskim natjecanjima.

"Jako smo uzbuđeni, željno čekamo početak Europa lige. Naša je ambicija velika i pokušat ćemo proći skupinu. Vjerujem da to možemo, imamo odličnu momčad, u dobroj smo formi i nadam se da ćemo to pokazati i protiv Rijeke."

Sociedad je vodeća momčad Primere s 11 bodova iz šest utakmica. U posljednja dva susreta s po 3:0 je slavio protiv Betisa i Getafea.

Pročitajte više