Španjolski mediji pokopali Real: Nemjerljiva katastrofa i trener bez kontrole

SILNI milijuni koje je prošlog ljeta Florentino Perez na startu svog povratničkog mandata spiskao na skupocjena pojačanja nisu Realu donijeli željeni iskorak u Ligi prvaka - Madriđani su i šestu godinu zaredom zapeli u osmini finala natjecanja čiji su neprikosnoveni rekorderi s čak devet osvojenih naslova.



Bljesak Miralema Pjanića iz 75. minute dvoboja s Lyonom pokrenuo je lavinu kritika u španjolskim medijima, usmjerenih prema preplaćenim madridskim zvijezdama i treneru Pellegriniju.

"Nova katastrofa" - naslov je koji vrišti na naslovnici madridskog Asa koji ističe kako je "Realova stvarnost nakon ovogo poraza pusta", jer je sada očito da "dva od tri cilja u ovoj sezoni neće biti ispunjena".

"Ovaj je podatak najbolji je protuargument Pellegrinijevoj izjavi kako je sadašnji Real najbolji u posljednjih 15 godina. Izgleda to ponekad dobro, a ponekad loše, kao jučer kada je bilo evidentno da trener nema kontrolu nad utakmicom. Greške su sastavni dio igre i treba biti fer u raspodjeli odgovornosti, ali nemoguće je ignorirati činjenicu da je Pellegrini sinoć izgubio stratešku bitku s trenerom Lyona koji je napravio pravu stvar promjenom formacije iz 4-3-3 u 4-4-2, kada je usput preselio Toulalana u vezni red. Na to Pellegrini nije imao odgovor...", žestoko kritizira As, inače naklonjen Kraljevskom klubu, Realova trenera najavljujući njegovu smjenu na kraju sezone:

"Stolica čileanskog stručnjaka opasno se tresla već nakon što je Real ispao u Kupu kralja od niželigaša, a ispadanjem od Lyona kulminiralo je nezadovoljstvo Realove uprave Manuelom Pellegrinijem. Logično, Perez i društvo doveli su sva potrebna pojačanja za uspjeh u Ligi prvaka, ali Pellegrini nije uspio i u svibnju će, gotovo sigurno, biti još jedna žrtva prokletstva dugog sada već šest godina, jer ovakva katastrofa je nemjerljiva."

"Zbogom Ligo prvaka, do neke druge prigode. Real je remijem protiv Lyona nanio velik udarac svom ugledu i neće se lako oporaviti od ovoga. Nakon obećavajućeg početka, Pjanićev gol uništio je san Galacticosa da će doći do finala na Bernabeuu", komentira Realov nastup protiv francuskog predstavnika katalonska Marca.

Ni El Mundo Deportivo nije štedio na kritikama: "Perez je mislio kako će sa 300 milijuna eura osigurati čarobnu godinu madridistima, ali Lyon je potopio sve njegove lađe. David je ponovno srušio Golijata, a Pellegrini je potpisao zapisnik o svojoj 'smrti' na klupi Reala. Na Santiago Bernabeuu će biti 'krvi' u sljedećim danima."

Pročitajte više