Spektakl: Karabatić i Kavtičnik vraćaju se u Kiel

svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake do sigurne oklade.

Jako zanimljiv susret očekuje nas u grupi D Lige prvaka, gdje se sastaju njemački THW Kiel I francuski prvak HB Montpellier.

Način na koji igra Kiel je zaista impresivan, sam Nikola Karabatić, najbolji igrač Montpelliera, izjavio je kako je THW Kiel mašina. Od samih priprema pa sve do sada nisu odigrali ni neriješeno, a igrali su sa dosta jakim protivnicima, dapače sve te ekipe su rješavali sa zastrašujućom lakoćom, pa čak i kad su imali izostanke (Jicha, Narcisse i Zeitz). Po svim prognozama, mišljenjima rukometnih stručnjaka, među najvećim favoritima za osvajanje titule lige prvaka je THW Kiel. Razlog tomu je kao prvo dobro zdravstveno stanje svih igrača, zatim nisu mijenjali kadar od prošle sezone, uigranost ekipe je dosegla vrhunac i takav Kiel jednostavno melje protivnike. Ono što je postalo zanimljivo jest činjenica da je Kiel prije meo protivnike napadom, tj. brzim centrom, visokim tempom; no danas osim time, tuku protivnike i čvrstom obranom; tako da uspijevaju spojiti nešto što nimalo nije jednostavno, a to je uz jako brzi rukomet uspijevati igrati vrhunsku obranu a za to je najbitnija fizička sprema, što očito da imaju. Ono što trenutno gledamo od Kiela je najbolji rukomet na svijetu. Ove sezone padali su velikani poput Flensburga, Lowena i HSV-a. U ovom meču THW Kiel će biti bez lijevog krila Henrik Lundstroma, koji je 2.opcija na toj poziciji, tako da to ne predstavlja minus. Lakše je povrijeđen po većini najbolji mladi igrač na svijetu Aron Palmarsson koji je propustio prvenstveni duel sa Balingenom kako bi bio spreman za ovaj meč.

Montpellier gotovo da nije ni mijenjao ništa u sastavu, sasvim logično budući da su prošlih godina radili dosta promjena, dovodili kvalitetne igrače i sad je ona faza uigravanja. Iako su oni kvalitetna ekipa, potrebno im je par godina zajedničkog igranja da dođu na vrhunsku razinu. Ipak dovedena su 2igrača, golman Primož Prost i sjajno desno krilo Dragan Gajič. Klub su napustila 2 manje važna igrača: Adrien Di Panda (Ademar Leon/ESP) i David Juricek (St. Raphael). Francuski prvak ima jako kvalitetnu ekipu, velik broj vrhunskih igrača predvođena sjajnim Nikolom Karabatićem. Potpomognut je njegovim najboljim prijateljem Vid Kavtičnikom, zatim tu je tuniški dvojac Hmam -Tej, pa čitav niz francuskih reprezentativaca: Guigou, Accambray, Honrubia, Luka Karabatić i golman Mickael Robin, koji je trenutno povrijeđen. Zanimljiv je potez uprave Montpelliera da raskinu ugovor sa desnim bekom, tunižaninom Hammedom, koji je jako dobar igrač, no imao je velikih problema sa povredama i očito je da više nije stari.   Montpellier voli igrati brzi centar, imaju jaku napadačku snagu, sjajne krilne igrače, vole lomiti protivnike sa brzim i lakim golovima. Baš to se dalo vidjeti u ovom zadnjem prvenstvenom susretu protiv prosječnog Ivry-a koji se u prvom dijelu dosta dobro držao, te u ligi prvaka u duelu sa Ademar Leonom.

BetPlace.net preporučuje:

Na kraju očekujemo pravi spektakl, nakon dugo vremena u Kiel se vraćaju odbjegli sinovi Karabatić/Kavtičnik, oni ovdje ne dolaze samo po bodove nego i po Omeyera I Narcissea koji su velika želja Montpelliera. Do Narcissea i Omeyera vjerojatno i dođu, ali bodovi ostaju u Kielu. Osim pobjede Kiela ovdje očekujemo i veći broj golova, granica na 57.5 izgleda dovoljno niska za ove dvije mašine za golove.

Pročitajte više