Spitz čestitao svom nasljedniku: Michael, ponosim se tobom!

LEGENDARNI američki plivač Mark Spitz, vlasnik sedam olimpijskih zlata s Olimpijskih igara 1972. u Münchenu, sasuo je niz komplimenata izravno u slušalice Michaela Phelpsa.

U NBC-jevu olimpijskom studiju u Pekingu organizirali su izravno javljanje 58-godišnjeg Spitza iz njegova doma u Detroitu. U studiju je u tom trenutku sjedio sam Phelps.

"Bravo, Michael! Ponosim se tobom. Tvoja je motivacija izvanserijska. Ono što si danas učinio epsko je dostignuće. Primi izraze mog iskrenog divljenja. Moram te, također, upozoriti na odgovornost koju si ovime dobio",  telefonski je šampionu čestitao Spitz, koji je svojih sedam olimpijskih zlata prije 36 godina uzeo godinu dana mlađi (22) od Phelpsa.

"Mark mi je inspiracija tolike godine. San mi je bio izjednačiti se s njim. Ne znam što bih rekao", izjavio je emotivno vidno dirnuti vlasnik već 13 olimpijskih zlatnih medalja.

Phelps je objasnio strategiju koja mu je u posljednjim metrima utrke na 100 metara delfinovim načinom donijela sedmo plivačko zlato u Pekingu.

"Kad sam zadnji put zamahnuo, prestrašio sam se da sam izgubio utrku. No, ispalo je baš kako sam predvidio. Da sam samo klizio vodom duže bi mi trebalo da dodirnem rub bazena i izgubio bi utrku. Odlučio sam skratiti posljednje zaveslaje i podići im ritam da bih dodirnuo rub prvi. Ispalo je da sam jako dobro odlučio",  izjavio je Phelps, dokazavši time da već ima i iskustva koliko i kvalitete.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više