Split: Odgođen stečaj Hajduka

VIJEĆE Trgovačkog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Ante Čapkuna donijelo je danas rješenje o odgodi ročišta za pokretanje stečajnog postupka Nogometnog kluba Hajduk iz Splita.

Bivši nogometaš Hajduka Robert Jarni i NK ´Hajduk´ upućeni su na nagodbu do 24. prosinca ove godine, a predsjednik i direktor kluba Branko Grgić i Fredi Fiorentini moraju u roku od 15 dana Sudu dostaviti popis imovine kluba. Ukoliko ne dođe do dogovora, nagodba otpada, a slijedeće ročište održat će se 31. siječnja iduće godine.

U slučaju da klub ne dostavi popis imovine sud će narediti njezino vještačenje prisilno privođenje predsjednika i direktora na novo ročište, te donijeti odluku o imenovanju privremenog stečajnog upravitelja.

Hajduk je Robertu Jarniju dužan isplatiti 175 tisuća eura kao preostali dio duga iz deset godina starog ´slučaja Jarni´, dok je njegovom odvjetniku Tomislav Krki dužan isplatiti 520 tisuća kuna.

Odvjetnik Krka rekao je da su ispunjeni svi uvjeti iz Zakona za pokretanje stečajnog postupka jer je Hajduk nesposoban za plaćanje duga i trajno ne ispunjava svoje novčane obveze. Također je rekao da su stranke barem 30 puta razgovarale i pokušale spor riješiti mirnim putem, no da je klub izigrao i posljednji dogovor, te da nije povukao zahtjev za ponavljanjem postupka pred Općinskim sudom u Splitu koji je u ovom slučaju presudu donio 20. srpnja 1992.

Odvjetnik Krka istaknuo je da je Jarni uvijek bio spreman na dogovor, ali da ročišta traju od 1999. godine, a da se oni u tom periodu nisu mogli naplatiti niti od prodaje ulaznica, niti od imovine kluba, zbog činjenice da klub ne posluje preko žiro-računa.

Spominjanje treće osobe od strane opunomoćenice kluba odvjetnice Marije Perić, a koja bi preuzela isplatu duga u cjelini, odvjetnik Krka je komentirao riječima da u Hrvatskoj ne postoji osoba koja bi preuzela dug od 80 milijuna kuna.

Pročitajte više