Splitski biser Delaš za četiri milijuna kuna prelazi u Bilbao?

KRILNI centar Split CO-a i službeno najbolji igrač netom završenog Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina karijeru bi trebao nastaviti u Bilbau! Mario Delaš tako bi se mogao priljučiti izvoznom valu hrvatskih talenata, koji je u pregovorima s Tau Caramicom nastavio mladi Šibenčanin Dario Šarić. Takav ishod nimalo ne čudi, jer Delaš je nakon Tonija Kukoča prvi Hrvat koji se okitio MVP titulom nakon Tonija Kukoča i Bormija daleke 1987. godine.

Španjolski prvoligaš, u čijim redovima već igraju trojica hrvatskih košarkaša (Marko Banić, Damir Markota i Drago Pašalić), još je tijekom turnira iskazao interes za najnovijeg dragulja splitske košarke, a koji je nakon odličnih partija u polufinalu i utakmici za treće mjesto dodatno porastao.

Vijest o interesu španjolskog kluba za splitskim košarkašem prenijeli su tamošnji mediji i stvar se vrlo brzo zakuhala.

Kako Split CO grca u dugovima, u klubu su se navodno odlučili prihvatiti ponudu od četiri milijuna kuna koju je poslao Bilbao. Delaš nije poput ostalih svojih suigrača zatražio arbitražu pred HKS-om zbog neisplaćenih plaća jer na nju nije ni imao pravo kao jedini igrač iz prošle sezone prema kojem klub nema nikakvih dugovanja.

Ipak, u klubu su svjesni da bi četiri milijuna kuna u ovom trenutku bila velika financijska injekcija pa se odlazak Delaša čini mnogo realnijim od ostanka.

Talentirani Splićanin bi u slučaju odlaska postao jedan u nizu igrača koji se prije afirmacije otisnuo u inozemstvo pa ostaje za vidjeti kako će se u slučaju eventualnog odlaska snaći u Baskiji, a zasad je sigurno tek jedno: njegov dosadašnji klub bi s četiri milijuna kuna mogao riješiti mnoga dugovanja i stabilizirati ekipu uoči nove sezone.

Pročitajte više