SPORTSKE IGRE MLADIH DOBIJAJU MEĐUNARODNI KARAKTER

Hrvatska će biti domaćin sastanka ministara sporta iz BiH, Slovenije, Rusije, Azerbejdžana, te Srbije i Crne Gore, na kojem će biti dogovoreni športski programi u svrhu promicanja međunarodne športske suradnje i uključivanja što većeg broja djece i mladih u šport, dogovoreno je to za vrijeme dvodnevnog posjeta ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca Velikoj Britaniji.

Ministar Primorac zajedno s britanskim ministrom športa i turizma Richardom Cabornom i predsjednikom Premier League Davidom Richardsom dogovorio je sudjelovanje ovih zemalja u projektu Sportskih igara mladih, koje se tradicionalno uspješno održavaju u Hrvatskoj.

Na zajedničkom sastanku ministara športa razmotrit će se i prijedlozi financiranja zajedničkog projekta Sportskih igara mladih od strane fondova EU.

Razmotreni su i projekti buduće suradnje u svrhu razvoja ženskog nogometa, te je David Richards s oduševljenjem ponudio stručnu suradnju u edukaciji športskih djelatnika.

Ministar športa i turizma kao i predsjednik Premier League prihvatili su poziv ministra Primorca za uzvratni posjet Hrvatskoj.

(Hina) xpp yzm

Pročitajte više