Sportski direktor Osijeka: Ovo je sramota!

NAKON što su igrači Hajduka lagano "prošetali" kroz obranu Osijeka, te im šesticom zaželjeli uspjeh u novoj sezoni, poželjeli smo poslušati što treneri naših prvoligaša imaju reći o spektakularnoj utakmici koja se u srijedu navečer odigrala u gradu podno Marjana.

Prvi na tapetu bio je, kao i obično, uvijek raspoloženi Ćiro Blažević. Ipak je to bila njegova noć.

"Svi moji igrači bili su na visini zadatka. No, ni u snu nisam očekivao ovakav rezultat. U nogometu nema prognoze, to je jako teško. Moja momčad igrala je na način na koji treba igrati jedan favorit. Mogu slobodno reći da smo zaslužili ovako visoku pobjedu." - oduševljeno nam je rekao Ćiro, za kojeg mnogi tvrde da je upravo on bio junak utakmice.

Trener "Bilih" nije htio izdvojiti nikoga od svojih igrača, jer kako tvrdi, svi su odigrali dobru partiju. Ali, ne bi Ćiro bio Ćiro kad ne bi uočio i poneki propust u igri svoje momčadi.

"Da, uočio sam neke propuste, jer nema onoga što ne može biti bolje. No, to su presložene stvari za široku publiku. Njih ostavljam na brigu sebi i svom direktoru Štimcu." - kao iz topa je odgovorio nogometni stručnjak splitskog tabora.

Torcida ga je opet ugodno iznenadila, jer, atmosfera je na Poljudu bila kako i dolikuje. Čuo se tek poneki povik "Ćiro pederu" iz pravca sjeverne tribine. No, kormilar Hajduka na to već odavno ne troši svoje živce.

"Atmosfera na Poljudu bila je kao i svaki put kad Hajduk pobjeđuje. Baš kako bi svaki čovjek poželio." - zaključio je Ćiro.

Iz "Gradskog vrta" ne stižu nam baš takvi valovi oduševljenja. Nakon 0-6, sve bi drugo bilo i više no čudno.

Do trenera Šuška bilo je jako teško doći, zato nam je utakmicu umjesto njega prokomentirao sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

"Ovo je jedna sramota, totalni debakl za klub. U svojim najcrnijim prognozama nismo očekivali ovakav rezultat. Ne mogu reći da smo na Poljud išli po pobjedu, ali jedan neriješen rezultat bio je u skladu s našim nadanjima. Velika je to sramota, zbilja velika. Iako ne znam da li je to pravo stanje odnosa između Hajduka i Osijeka." - razočarano je potvrdio Petrović.

"Kad bi sve povezali, mnogo je razloga koji su doveli do ovog nezapamćenog poraza. Neigranje Balatinca samo je jedan od njih. Trener Ivo Šušak proveo je s igračima premalo vremena, pa je i to uzrok zbog kojeg nismo mogli parirati Hajduku. Naši su momci stajali predaleko od protivničkih igrača, a obrana je bila katastrofalna. Ne mislim samo na užu obranu, nego na cijelu momčad, koja je Kranjčaru i Grguroviću dopustila da igraju kao na treningu." - objasnio je Petrović.

Pročitajte više