Sportski novinari će prijaviti Mamića FIFA-i i UEFA-i

ČLANOVI Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) odlučili su na sjednici u Karlovcu da će, sukladno nedavnom priopćenju, prijaviti izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića tijelima Međunarodnog i Europskog nogometnog saveza (FIFA i UEFA), kao i Međunarodnom udruženju sportskih novinara (AIPS) i arbitraži Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Članovi IO HZSN smatraju kako je nedavna prijetnja zabrane pristupa maksimirskom stadionu novinaru Hrvatske televizije Željku Veli tek jedan u nizu teških incidenata i prijetnji novinarima od strane Zdravka Mamića, te UEFA i FIFA moraju biti obavještene o postupcima čelnog čovjeka najpopularnijeg hrvatskog nogometnog kluba.

Članovi Izvršnog odbora HZSN-a iskoristili su boravak u Karlovcu kako bi obišli sportsku dvoranu u kojoj će se igrati utakmice skupine C predstojećeg Svjetskog prvenstva za rukometašice.

U razgovoru s Martinom Šimunićem, dogradonačelnikom Karlovca i predsjednikom karlovačkog organizacijskog odbora prvenstva, čelnike udruge sportskih novinara najviše su zanimali uvjeti za rad i smještaj novinara koji će izvještavati sa Svjetskog prvenstva, te su u tom smislu iznijeli organizatorima brojne prijedloge.

Pročitajte više