SP U RUKOMETU

Šprem i Matošević: Ovo nema veze s vezom

HRVATSKI rukometaši u velikoj borbi protiv domaćina SP-a Njemačke ispali su iz borbe za medalje. U Kölnu, pred 19 tisuća gledatelja, Nijemci su bili bolji za jedan gol, 22:21, ali Vlado Šola, legendarni zlatni olimpijac i svjetski prvak s Hrvatskom, smatra da je razlika između rukometnog vrha i Hrvatske sve veća, odnosno da je hrvatski rukomet godinama u sve većem padu. 

U analizi poslije utakmice Goran Šprem i Valter Matošević složili su se da su danski suci značajno utjecali na konačan ishod.

"Evidentno je da su nam uzeli zadnju loptu. Ovakvih situacija ima u svakom napadu. Ovo je Nijemac dobro odglumio, naš se igrač na njega nije ni naslonio", rekao je Šprem pa ponovno pogledao snimku spornog napada u kojem je Štrleku suđen faul u napadu.

"Ovo se ne svira uopće. Ovakvih kontakata ima stotine. Pod dojmom sam još uvijek."

"Oni su kod šuta imali sreće, da je Wiede bacio sto takvih, ne bi ušlo. Imali smo peha, uz sve smo se vratili psihički, igrali smo fenomenalnu obranu, napad ne. Na kraju, boli te, to je odluka koja ti baca ljagu na cijelu utakmicu. Ostavlja dojam da nam je netko nešto uzeo, bili smo konkurenti. Splet nesretnih okolnosti i sudačkih odluka i svega i nismo uspjeli", rekao je Šprem, a Matošević se složio s njegovim mišljenjem.

"Ovo nema veze s vezom, ne znam što bih rekao. Ovakvih detalja je jako puno u rukometu. Zaslužili smo neriješeno u ovoj utakmici"; rekao je bivši golman pa zaključio:

"Šego je odlično branio, bila je to odlična obrana. Imali smo otvoreno sve, malo nam je i napad bio statičan. Falio je protok lopte."

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više