Šprem sigurno u drugo kolo Wimbledona

HRVATSKA je tenisačica Karolina Šprem pobijedila Amerikanku Bethanie Mattek-Sands u prvom kolu Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u godini, 6:3, 6:4.

Varaždinka je tako među prvim sudionicima/sudionicama okončala meč prvog kola prvog dana natjecanja na travi All England Cluba izborivši sraz drugog kola protiv osme igračice svijeta Kim Clijsters.

Svoju je susjedu na WTA ljestvici (Šprem je 104., Mattek-Sands 102. tenisačica svijeta) nadigrala nakon što joj je u prvom setu tri puta oduzela početni udarac, a u drugom dva puta. Sama je izgubila po jedan servis-gem u svakom setu, a do pobjede je došla preokrenuvši u završnici drugog seta zaostatak 3:4 u pobjedu 6:4.

Za treće kolo 25-godišnja će se Varaždinka boriti protiv Belgijke Kim Clijsters. Osma je nositeljica turnira završila svoj meč za nijansu brže od Šprem pobijedivši Talijanku Mariju Elenu Camerin 6:0, 6:3.

U dosad završenim mečevima prvog kola turnira tenisačica očekivano su prve prepreke prešle također nositeljice Marion Bartoli, Nadija Petrova i Vjera Zvonarjeva.

Wimbledon, tenisačice, 1. kolo:

Clijsters (8) – Camerin 6:0, 6:3

Šprem – Mattek-Sands 6:3, 6:4

Petrova (12) – Malek 6:4, 6:3

Bartoli (11) – Görges 6:4, 6:3

Zvonarjeva (21) – Llagostera Vives 6:4, 6:1

Pročitajte više