Srbi ispali naivci: Sa SP-a izbačeni u dva poteza

Foto: EPA

BRAZIL je pobijedio Srbiju 2:0 u zadnjem kolu skupine i tako je izbacio sa SP-a. Srbi su se držali dobro protiv favorita do 36. minute, kada su pokazali koliko su naivni i primili prvi gol. Nakon toga bilo je jasno da nema ništa od senzacije.

Paulinho je postigao gol na dodavanje Coutinha, a brazilski medijski gigant Globo analizom je pokazao kako je njihova reprezentacija lako i nonšalantno u samo dva poteza probila loše postavljene i statične srpske igrače.

Ispalo je da je krivac Kostić, kojem je Paulinho pobjegao i prebacio golmana Stojkovića. Ipak, gol ide na dušu ostalim srpskim nogometašima, koji nisu pratili akciju protivnika te su jako loše pokrivali prostor i suparnike. 

Coutinho je loptom koja je putovala 34,6 metara u 100-postotnu priliku gurnuo strijelca. No sjajno proigravanje omogućili su mu srpski veznjaci Matić i Milinković-Savić, koji su stajali daleko od asistenta i glavnog pokretača Brazila.

Za to vrijeme Gabriel Jesus otvarao je Paulinhu prostor kretnjom u stranu, čime je odvlačio Veljkovića prema suigraču Milenkoviću.

I dok su njih dvojica okupirani Jesusom, a Kolarov je na lijevoj strani, Paulinho dobiva loptu i koristi to što mu se u sredini otvorio koridor prema golu, na kojem je ispred njega samo vratar Stojković.

Ovdje se vidi početak akcije, prije nego što je Jesus navukao Veljkovića na stranu:

Jesus odvlači i Milenkovića, a Coutinho čeka pravi trenutak za proigravanje:

Do njega dolazi zato što su oba njegova čuvara predaleko:

Kolarov je jako daleko od Paulinha koji se zalijeće u prostor:

Stojković je nemoćan ovako ostavljen sam s Paulinhom:

Snimku akcije pogledajte ovdje

Pročitajte više