novak đoković

Srbija neće spavati. Evo kada se odlučuje o Đokoviću

Foto: Profimedia

NOVAKU ĐOKOVIĆU drugi put je odbijena viza i prijeti mu deportacija iz Australije nakon odluke Alexa Hawkea, ministra za imigracije. Đoković i njegov odvjetnički tim čine sve kako bi osporili i oborili odluku australskih vlasti te pripremaju žalbu. Uostalom, sud im je već jednom dao za pravo, nakon što je najboljem tenisaču svijeta prvi put odbijen zahtjev za vizu.

Đokoviću i odvjetnicima, ali i australskim službama uključenima u aferu ovo će biti radni vikend. Ovo im je raspored: večeras u 22 sata po našem vremenu Đoković će dati iskaz graničnoj policiji. Zatim odlazi u pritvor, a dio vremena kao pritvorenik provest će u uredu svojih odvjetnika, i to od ponoći do 4 sata ujutro u subotu. 

Ostatak subote bit će u pritvoru, a u 23 sata po našem vremenu počinje njegovo saslušanje pred sudom. Prošli put saslušanje je trajalo satima, ali sada ne bi trebalo biti tako dugo. Zastupnici obje strane istaknuli su to.

Đokovićevi odvjetnici čak su tražili da se svakoj strani iznošenje argumenata ograniči na po sat vremena, ali njihovom zahtjevu nije udovoljeno. Međutim, čak i uz očekivanje da saslušanje traje kraće nego prvi put, ono počinje sat vremena prije ponoći i sigurno će ući u nedjelju. 

 

Pročitajte više