VATERPOLO

Srbin koji je napadnut u Splitu zbog Zvezdinog grba igra protiv Hrvatske u Splitu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija u utorak od 20:30 igra utakmicu četvrtfinala Europskog prvenstva koje se održava u Splitu. Protivnik će biti Gruzija, momčad koja je prepuna naturaliziranih igrača. Među njima se nalazi i Dušan Vasić, podrijetlom Srbin.

Vasić je jedan od trojice igrača Crvene zvezde koji su napadnuti u Splitu 2019. godine. Podsjetimo, oni su bili u kafiću na rivi uoči utakmice u Splitu kada je netko primijetio da nose trenirke s obilježjima srpskog kluba. Uskoro su stigli maskirani huligani koji su ih napali. Vasić i Miloš Maksimović su uspjeli pobjeći, dok je Aleksandro Kralj uskočio u more kako bi se spasio.

Tri godine kasnije Vasić je jedan od glavnih igrača reprezentacije koja se prvi put plasirala u četvrtfinale Eura. Nakon pobjede protiv Nizozemske poručio je: "Zasluženo smo slavili, nismo griješili i energija je bila dobra."

Osvrnuo se i na ono što čeka Gruziju u Splitu: "Znamo tko je i što je Hrvatska u svijetu vaterpola, na ovom turniru su domaćini, Spaladium Arena će biti puna, ali to je jedan motiv za sve nas, da se pokažemo u pravom svjetlu."

Foto: Napad na vaterpoliste (Dalmatinski portal)

Kralj opisao detalje napada

Aleksandro Kralj, koji je najgore prošao u napadu i spas našao tek u skoku s rive, opisao je incident: "Udarali su me šakama. U tom kaosu, skinula mi se jakna, ostao sam nasred Rive u Zvezdinoj trenirci. Tad su se fokusirali na mene. Krenuli su palicama, noževima... rekli su da će ubiti četnika... počeo sam trčati da spasim živu glavu... "

U tom momentu, vidio sam da jedan ide nožem prema meni, zakačio me nožem po nozi... jedino rješenje za spas je da skočim u more. I policija mi je poslije rekla da sam dobro učinio. Mislio sam da sam se spasio. Tad su me počeli gađati kamenjem, vikali da će ubiti četnika, tad sam bacio sve sa sebe, skinuo sam se, nisam znao što da radim", dodao je.

Nakon par minuta kaosa, huligani su se razbježali. Najviše me zaboljelo što ljudi koji su se okupili nastavili vikati ubij četnika. Govorio sam da sam sportaš, vaterpolist... Došla je policija i tek tad sam bio spašen", rekao je Kralj.

Pročitajte više