NBA

Srbin objasnio kako je očarao NBA: "Najeo sam se, gledao seriju i opet jeo"

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKOLA JOKIĆ je u životnoj formi, kako na terenu, tako i pred mikrofonima.

Američku javnost oduševljava fenomenalnim igrama u svom prvom NBA doigravanju, ali i svojim ponašanjem te izgledom. Jokić je posebno zanimljiv zato što je po tim kriterijima antiheroj ili kako je rekao legendarni Gregg Popovich: "Jokić je smiješni debeljko koji ne zna trčati. Ali onda vam ispraši guzicu."

Upravo to napravio je kod Portlanda u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije. Denver je pobijedio 116:112 za izjednačenje na 2:2 u seriji, a najbolji igrač bio je Nikola Jokić. Za 38 i pol minuta ubacio 21 koš, a s 12 skokova i 11 dodavanja bio je najbolji skakač i asistent utakmice. 

Tako je popravio svoj rekord za povijest NBA doigravanja i postavio novi klupski. Ali to je napravio niti 48 sati nakon što je na istom mjestu i protiv istog suparnika u drami sa četiri produžetka odigrao nevjerojatne 64 minute i 58 sekundi. I to kako: ubacio je 33 koša te i tada bio prvi skakač (18) i asistent (14) utakmice.

Bilo bi logično da nakon takvog mrcvarenja, zbog kojeg mu se čak ispričao njegov trener, Jokić samo dva dana kasnije bude umoran i dekoncentriran.

Ali nakon Jokićeve vladavine na igralištu u četvrtoj utakmici, slijedio je njegov show u novinarskoj dvorani. Na konferenciji za medije prvo je izazvao urnebes lomljenjem mikrofona te facom i komentarom kojima je to popravio, a zatim i odgovorom što je radio u kratkom međuvremenu od prošle iscrpljujuće utakmice s Portlandom do ove posljednje:

"Jeo sam dobro, gledao seriju, pa opet jeo i spavao. Nisam razmišljao o utakmici."

Video Jokićeve urnebesne presice pogledajte ovdje

Pročitajte više