lige petice

Srbin oduševio Englesku. Poništio crveni karton rivalu koji ga je udario po licu

Screenshot: SpotKlub

TOMAŠ SOUČEK, ključni igrač u preporodu West Hama ove sezone, isključen je na prvenstvenoj utakmici kod Fulhama (0:0) prije tri dana zbog udaranja Aleksandra Mitrovića, najboljeg strijelca suparnika. Sudac Mike Dean dao mu je crveni karton nakon sugestije VAR-a i pregledavanja snimke.

Zbog toga su žestoko prosvjedovali David Moyes, trener West Hama i Součekovi suigrači, ali i niz novinara, tvrdeći da je nogometaš Hammersa teško oštećen jer je nedužan isključen. Sudac Mike Dean odmah nakon utakmice primio je niz prijetnji smrću navijača West Hama, zbog čega je tražio i dobio poštedu od suđenja idućeg vikenda. 

West Ham se žalio Premier ligi i tražio da se Součeku poništi crveni karton. Njihova žalba je usvojena, a Součeku je najteža kazna i suspenzija na tri utakmice poništena. Međutim, za to najveće zasluge ima Aleksandar Mitrović. Srpski napadač Fulhama je i prilikom vijećanja sudaca kako da kazne Součeka govorio Deanu da ga suparnik nije namjerno udario po licu.

U žalbenom postupku West Hama otišao je korak dalje. Vodstvu Premiershipa poslao je pismenu izjavu da ga Souček nije namjerno udario te kako smatra da mu treba poništiti crveni karton, pišu engleski mediji. 

Zato sportska javnost u Engleskoj slavi Aleksandra Mitrovića.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SOUČEKOVO PONIŠTENO ISKLJUČENJE ZBOG UDARANJA MITROVIĆA.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više