Srebrić: Skupina je izjednačena, bit će vrlo zanimljivo

NAKON završenog ždrijeba za kvalifikacijske skupine za EURO 2008 nakratko smo popričali s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, koji nam je iznio prve dojmove o skupini E.

Podsjetimo, Hrvatska će u kvalifikacijskoj skupini E igrati s Engleskom, Rusijom, Izraelom, Makedonijom, Estonijom i Andorom, a prve dvije momčadi u skupini idu na EP 2008.

"Skupina koju smo dobili je izjednačena, što uvijek stvara neugodnost i nelagodnost. Tu su tri ili četiri reprezentacije podjednake kvalitete, a samo dvije idu dalje." - kazao je Srebrić u razgovoru za Index, pa dodao kako je ždrijeb zanimljiv iz sportskog, a djelomično i financijskog aspekta.

"Situacija je izuzetno osjetljiva i moramo biti krajnje oprezni ne samo u odnosu na Englesku nego i Rusiju i Izrael. Nećemo zaboraviti ni na naše sportske prijatelje iz Makedonije, jer smo zbog 1:1 remija s njima izostali s EP-a 2000. godine. Treba biti oprezan i protiv momčadi iz šeste i sedme jakosne skupine, da nam se ne ponovi Malta." - dodao je Srebrić.

"Ipak, u natjecanje ulazimo s optimizmom, nadamo se da ćemo to uspješno apsolvirati. Situacija je bila slična i u kvalifikacijama za SP, imali smo u skupini tri podjednako jake momčadi, Švedsku, Bugarsku i Hrvatsku. U svakoj kombinaciji bit će zanimljivo, konačno ćemo igrati s Englezima u Hrvatskoj." - zaključio je glavni tajnik HNS-a.

N.B.

Pročitajte više