SREBRNO ODLIČJE NAŠIM KANUISTIMA U EKIPNOJ KONKURENCIJI

Hrvatski kajakaši i kanuisti osvojili su posljednjeg dana Europskog seniorskog i juniorskog prvenstva u spustu na divljim vodama srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji i sa dvije srebrne i dvije brončane kolajne potvrdili da se nalaze u samom vrhu ovog atraktivnog sporta.

Srebrna medalja naših kanuista u kategoriji 3xC-1 u ekipnom dijelu natjecanja dobiva još više na značenju kada se zna da je izborena bez pomoći Emila Milihrama koji je zbog ozljede ramena nije mogao startati. Umjesto njega nastupio je mladi Igor Gojić, koji je prvi je startao, a tijekom cijela trke ga je "kontrolirao" iskusni Tomislav Hohnjec. Na rijeci Tepli divlji valovi nisu stvarali gotovo nikakvih problema našem Tomislavu Lepanu koji je vodio čitavu trku. Naši kanuisti ispred sebe su pustili samo odlične Nijemce predvođenje sjajnim 30-godišnjim Stephanom Stiefenhoferom. Bez odličja u ekipnoj konkurenciji ostali su naši juniori koji su osvojili četvrto mjesto.



Rezultati kanuista u ekipnoj konkurenciji:

SENIORI

3XC-1: 1. Njemačka 22:34.95, 2. Hrvatska (Gojić, Lepan, Hohnjec) +27.24, 3. Francuska +27.36.

JUNIORI

3XC-1: 1. Česka 23:50.05, 2. Njemačka +21.46, 3. Slovačka +85.22, 4. Hrvatska (Salamon, Kukec, Sven) +110.04.

Na Europskom prvenstvu medalje su za Hrvatsku još osvojili u utrci kanua jednosjeda Emil Milihram - srebrnu, i Tomislav Lepan - brončanu, dok je drugu brončanu medalju zaslužio naš dvojac Mario Pečak i Robert Rauš u kanuu dvosjedu (C-2).

(Hina) ad ad

Pročitajte više