Srna: Partizan je kao Dinamo, Hajduk i Zvezda - sve je to isto

DARIJO SRNA, kapetan Šahtara, spreman je za prvu utakmicu nove sezone Lige prvaka koju njegov klub igra protiv beogradskog Partizana.

Šahtar i Partizan igraju u skupini H zajedno s Arsenalom i Bragom. Sva četiri kluba imaju podjednake šanse za prolaz i očekuje nas zanimljivih šest kola.

"Gadno se vara onaj tko misli da će biti lako igrati u Donjecku", upozorio je Srna suparnike u skupini i dodao: "Pratim sve što se događa u Partizanu, naravno. Znam kako igraju u prvenstvu i tko zabija golove, a vidio sam i kako su izborili nastup u Ligi prvaka. Posebno je opasan Cleo koji je već zabio 8 golova".

"Volimo napadati, ali znamo se i braniti"

U razgovoru s novinarom srpskog "Sporta" Srna je pokušao saznati nešto više o sutrašnjem protivniku. Posebno ga je zanimalo u kakvom stanju dolazi Krstajić koji je slomio nos u posljednjoj utakmici.

"Krstajić je pouzdan stoper, dugogodišnji oslonac Werdera i Schalkea. Čuo sam puno i o treneru Stanojeviću, mlad je i voli napasti. I mi više volimo napadati, ali znamo se i braniti. To dokazuju tri primljena gola u devet prvenstvenih utakmica", dodao je Srna.

"Partizan ili Arsenal - svejedno, zanima nas samo pobjeda"

Šahtar već duže vrijeme ne može računati na Brazilca Fernandinha koji je teže ozlijeđen, ali kapetan ukrajinskog prvaka i hrvatske reprezentacije vjeruje kako to neće predstavljati problem njegovoj momčadi.


"Favoriti smo i bez njega, iako je naš najbolji igrač. Imamo momčad koja može nadoknaditi izostanak i ključnih igrača. Zanima nas samo pobjeda protiv Partizana, a želimo tri boda i u Londonu protiv Arsenala. Cijelu godinu smo radili za Ligu prvaka i sada moramo pokazati što možemo. Igrat ćemo za Fernandinha, Lucescua, Ahmetova i navijače", najavljuje hrvatski reprezentativac i dodaje kako je Donbas arena neosvojiva tvrđava: "Samo su Brugge i Dnjipro osvojili po bod, ostalo su bile pobjede. Neka tako i ostane".

"Hrvatska i Srbija idu na Euro 2012"

Srna je već godinama na meti velikih europskih klubova, svakog ljeta se aktualizira pitanje njegovog odlaska iz Ukrajine, ali na kraju ostane u Šahtaru.

"Meni je u Šahtaru izvanredno. Osvojili smo Kup Uefa i igramo u Ligi prvaka svake sezone. Ne bih se vraćao na priče o transferima", kaže bivši igrač Hajduka.

Srna se nada da će ostati zdrav i spreman za uzvratnu utakmicu kako bi zaigrao na uzvratu u Beogradu, gdje, kaže, ima i rodbinu.

"Neće nam biti lako u uzvratu. U Ligi prvaka nema lakih utakmica. I Arsenal će doći na JNA stadion, pa će vidjeti balkanski mentalitet. Partizan je kao Dinamo, Hajduk i Zvezda - sve je to isto, a ja znam o čemu pričam", objasnio je Darijo i za kraj prokomentirao izglede Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Euro 2012: "Srbija će imati nešto teži put, ali i mi i vi ići ćemo na finalni turnir".

Pročitajte više