"Srpkinje su limitirana ekipa, u Brazil idemo po vrhunski rezultat"

MINIMALNI poraz od Srbije (31:30) nije mogao poremetiti euforiju koja je vladala u svlačionici hrvatskih rukometašica nakon što su izborile nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

> Nebitni poraz u Kragujevcu: Rukometašice izborile Svjetsko prvenstvo u Brazilu!

"Ne znam što bih rekla. Sreća, sreća, sreća, veliki je ovo uspjeh. Realno, kvalitetnija smo ekipa, na našoj strani je i bolja individualna kvaliteta i momčadski duh i duža klupa. Vjerovale smo da ovdje možemo pobijedit i bilo nam je važno da dobro otvorimo utakmicu što smo i učinile. Pred kraj utakmice samo smo čekali kad će završiti jer - idemo u Brazil", rekla je kapetanica Miranda Tatari, koja će predvoditi naše cure na smotri najboljih rukometašica svijeta, koja počinje 3. prosinca.

Ženski Ivano Balić, Andrea Penezić, protiv Srpkinja je zabijala kako je htjela: "Od druge do desete minute smo pokazale naše pravo lice. S obzirom na veliku zalihu golova malo opuštenije smo ušle u dvoboj.  One su jedna limitirana ekipa, mi imamo i širinu i pojedinke i odličan stručni stožer. Očekivale smo da će tu igrat puno motiviranije, dok smo mi igrale pod manjim pritiskom nego u Varaždinu."

"Sad je najvažnije da se dobro odmorimo uoči nove sezone. Dugo smo na okupu, imamo iskustvo, u najboljim smo rukometnim godinama i očekujemo, kao i čitava rukometna javnost, jedan vrhunski rezultat", dodala je igračica ljubljanskog Krima.

Franić: Čuvale smo rezultat i čekale kraj. Od početka utakmice znali smo da ćemo na SP

Još jedno lice iz vanjske linije, Kristina Franić, slaže se s Penezić da je razlog opuštenijeg pristupa uvjerljiva pobjeda iz varaždinskog susreta (36:25):

"U prvoj utakmici smo već osigurali Brazil, zbog čega smo ušli malo opuštenije u uzvrat. Nismo vukli brzi centar te kontru i polukontru. Ma, zapravo smo čuvali rezultat i čekali kraj, od početka smo vjerovale da smo mi ta ekipa koja će na Svjetsko prvenstvo. Da su krila malo više zabijala, možda bi i pobijedili, ali to sad zbilja nije tako važno."

Franić jedva čeka iduću sezonu: "Igramo u ozbiljnim klubovima, pripreme će nam sigurno bitt teške i najvažnije je da prije Brazila ostanemo sve zdrave", dodala je.

Pročitajte više