TRANSFERI

Srpska zvijezda već je odbila Manchester United i Barcelonu. Sad ima ponudu Milana

Foto: EPA

JEDAN od najpoznatijih talijanskih stručnjaka za transfere Gianluca Di Marzio danas je objavio da je Milan zainteresiran za dovođenje Dušana Tadića iz Ajaxa. Pregovori su počeli, a Tadić je također zainteresiran za dolazak u Italiju.

Nije poznato koliko bi Ajax mogao tražiti za Tadića, ali Di Marzio piše kako se u svakom slučaju radi o iznosi koji bi Milan mogao platiti bez većih problema.

Stefano Pioli bi volio Tadića vidjeti u svojoj momčadi jer se radi o igraču koji može pokriti nekoliko pozicija, a ima i iskustvo igranja Lige prvaka. 

Već je dobio United

Podsjetimo, ranije je Tadića htio Manchester United, a jednom je pregovarao i s Barcelonom. U intervjuu za Voetbal International njegov otac Petar prisjetio se trenutaka kada je Dušan prije četiri godine birao hoće li ići u Southampton ili Manchester United.

Izabrao je Southampton, a donošenje odluke bilo je dramatično.

"Mogao je otići i United i Southampton. Htio sam da ide u Manchester kod Lousa van Gaala. Međutim, Dušan je htio kod Ronalda Koemana. Nismo se uspjeli dogovoriti", rekao je Tadić pa je nastavio:

"United je uvijek bio vrhunski klub. Obožavao sam Charltona, Besta, Giggsa i Scholesa, uvijek su imali vrhunske igrače. Čak i sada kad stvari idu nešto lošije, i dalje volim United. Zato sam bio jako ljutit na Dušana, pričali smo o tome cijelu večer, ali na kraju je on rekao da će svejedno odabrati Southampton."

Barceloni je također rekao ne

Prije nešto više od godinu dana dao je veliki intervju za De Telegraaf u kojem je govorio o svojoj karijeri, suigračima iz Ajaxa, ali i o ponudi Barcelone da napusti Amsterdam. 

Srpski ofenzivac sjajno je igrao te sezone u Ligi prvaka. Vodeći Ajax do polufinala preko Reala i Juventusa zaludio je europske velikane, ali je unatoč tome ostao u Amsterdamu.

"Nije me iznenadio interes Barcelone, vjerujem u sebe, a i imao sam sjajnu sezonu. Ipak, rekao sam već sto puta, Ajax je moj klub i nije bilo razloga da idem u Barcelonu kad ovdje imam sve. Osim toga, pod ugovorom sam do 2026. godine", rekao je Tadić o Barceloni. Ipak, sada se čini da je odlučio napraviti novi korak u karijeri.

Pročitajte više