Srpski Bogdanović šokirao Lakerse tricom u zadnjoj sekundi

Screenshot: Youtube

BOGDAN BOGDANOVIĆ donio je Kingsima dramatičnu pobjedu nad Lakersima u kalifornijskom derbiju (117:116), i to tricom sa sirenom. Sacramento je tako spektakularno okončao veliki povratak jer Lakersi su u zadnjoj četvrtini imali i 15 poena prednosti. 

Lakersi su prvi put ove sezone igrali bez LeBrona Jamesa. On je na Božić ozlijedio prepone tijekom pobjedonosne utakmice s Golden Stateom. Kod Sacramenta su ga dostojno nadoknadili Kyle Kuzma (34 koša) i Lonzo Ball s 20 poena, 12 asistencija i devet skokova. 

No s druge strane bili su Bogdanović s 23 poena, De’Aaron Fox s 15 poena, 12 dodavanja i devet skokova, Willie Cauley-Stein s 19 poena i osam skokova, dok je Iman Shumpert postigao svoj rekord pogodivši šest trica. 

Upravo je na taj način Sacramento izveo veliki preokret. Lakersi su 6 minuta i 44 sekunde prije kraja vodili 104:89, ali onda je Bogdanović, koji je do tada postigao 11 poena, zabio još 12 u zadnjoj četvrtini, uključujući i dvije trice. 

Pet minuta pre kraja, na -10 pogodio je tricu. U idućoj akciji bio je precizan i za dva poena. Na 2:50 do kraja prodorom je približio Kingse na 108:107. Na 1:25 opet pogađa za prilazak na koš zaostatka. Njegovu seriju Hart je nakratko prekinuo  blokadom, ali Bogdanovića to nije obeshrabrilo.

Justin Jackson pogodio je tri slobodna bacanja za 112:112, nakon čega Kuzma pogađa tricu 41 sekundu prije kraja. Fox je uzvratio s dva slobodna bacanja za Kingse, a Kuzma je pogodio jedno od dva i Lakersi su četiri sekunde i 6 desetinki prije kraja imali dva koša prednosti. 

Ali tada Bogdanović tada na asistenciju sunarodnjaka Bjelice (18 koševa, šest skokova) pogađa iz daljine, i to preko 2,16 visokog Tysona Chandlera za pobjedu Sacramenta i delirij u dvorani zbog načina na koji je izboren trijumf nad najvećim rivalom.

Ivica Zubac kod Lakersa je za 20 minuta postigao šest poena (šut 3/8), imao pet skokova i jednu blokadu.

 

 

 

 

 

Pročitajte više